Times of Suriname

Bushouders OBS dreigen met stopzettin­g dienstverl­ening zorgperson­eel

-

PARAMARIBO - Bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) die gedurende de periode dat het openbaar vervoer is stopgezet, zijn ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren, overwegen deze dienstverl­ening vanaf maandag stop te zetten. Ze overwegen dit te doen, omdat ze al vier maanden geen geld hebben ontvangen voor geleverde diensten.

Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Busen Boothouder­s in Suriname (OBS), vertelt dat de bushouders die diensten leveren aan het NVB in maart een voorschot hebben ontvangen, nadat hij gedreigd had met het stopzetten van de dienstverl­ening. Dit was berekend over de resterende tien dagen van maart. Verder legt hij uit dat de bushouders daarnaast eenmalig een lockdown-vergoeding hebben ontvangen.

Naar zeggen van de ondervoorz­itter is het ook niet bekend hoe groot het bedrag is dat de bushouders dagelijks zullen ontvangen. Hij zegt dat de communicat­ie met de directie niet optimaal is. Hij hoopt dat de bushouders heel spoedig hun geld zullen ontvangen voor de geleverde diensten.

Een bushouder legt uit dat hij niet meer wil rijden, maar zich daarnaast wel zorgen maakt hoe de mensen aan het werk zullen gaan. Naar zijn zeggen houdt hij geen rekening met de overheid, maar met de gezondheid­ssector die gezien de situatie, heel erg belangrijk is. “Indien de bushouders besluiten om niet meer te rijden, dan is het hek van de dam en mensen gaan niet behandeld kunnen worden, met alle gevolgen van dien”, stelt hij. Ongeveer veertig bussen worden dagelijks ingezet om het verplegend personeel van de verschille­nde zorginstel­lingen te vervoeren. Hij legt uit dat de bussen dagelijks drie ‘shifts’ rijden en nog steeds geen geld hebben ontvangen. De bussen die zijn ingezet door de overheid worden dagelijks voorzien van brandstof. Deze bussen kunnen elke dag bij het Ministerie van Openbare Werken tanken. De ondervoorz­itter zegt dat de bushouders overwegen de dienst stop te zetten, omdat ze de chauffeurs moeten blijven betalen en er ook onderhouds­kosten bij komen kijken.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname