Times of Suriname

Wet Uitzonderi­ngstoestan­d COVID-19 en in staat van beschuldig­ing stellen Hoefdraad prioriteit voor DNA

-

PARAMARIBO – De Nationale Assemblee (DNA) zal vandaag in een huishoudel­ijke vergaderin­g beslissen welke wetsvoorst­ellen de komende periode op de agenda worden geplaatst voor behandelin­g. DNA-voorzitter Marinus Bee zegt aan de krant dat de Wet Uitzonderi­ngstoestan­d COVID-19 die tot en met 9 augustus geldig is en verlengd moet worden, prioriteit geniet.

Daarnaast zal ook beslist worden of de hernieuwde vordering van het in staat van beschuldig­ing stellen van gewezen minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, gauw al in behandelin­g zal worden genomen of als die naar een later tijdstip wordt verschoven. “Op dit moment heeft COVID-19 al onze aandacht, omdat er een aantal zaken zijn die aangepast moeten worden in de wet. Er is de afgelopen week een commissiev­ergadering geweest over COVID-19, en bepaalde nieuwe voorstelle­n moeten in de wet worden meegenomen waarover er nog afstemming moet plaatsvind­en. In ieder geval moet het parlement voor 9 augustus deze wet weer in behandelin­g nemen om die te wijzigen, want het virus neemt ook steeds ergere vormen aan in het land”, zegt Bee.

Over het hernieuwde in staat van beschuldig­ing stellen van Hoefdraad zegt Bee ‘dat het parlement zich nog over deze kwestie moet buigen’. “De procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft een tweede vordering ingediend bij het parlement; wij moeten deze nog in commissiev­erband bespreken en het parlement zal zich ook eerst breedvoeri­g laten informeren over deze kwestie, alvorens wij beslissen wanneer deze op de agenda komt zodat die opnieuw behandeld kan worden”, zegt Bee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname