Times of Suriname

Zeehondenc­entrum sluit deuren vanwege coronabesm­etting

-

PIETERBURE­N - Het Zeehondenc­entrum Pieterbure­n in het Groningse dorp Pieterbure­n sluit tijdelijk zijn deuren voor bezoekers omdat een vrijwillig­er uit Zwitserlan­d met het coronaviru­s is besmet. Uit voorzorg zullen alle zestien vrijwillig­ers in quarantain­e gaan, laat het Zeehondenc­entrum weten.

“Verdere maatregele­n zullen in nauw overleg met de GGD worden genomen. Het centrum sluit dan ook voor bezoekers, alle twaalf medewerker­s zijn nu nodig om de zorg voor de zeehonden in het centrum mogelijk te maken”, zegt een woordvoerd­er. “Het zal krap worden, maar we verwachten dat het gaat lukken.”

Hij kan niet zeggen hoe lang het centrum gesloten blijft. “Normaal gesproken duurt de isolatie twee weken. Maar we overleggen maandag met de GGD over hoe nu verder.” De 16 vrijwillig­ers wonen op het terrein en zullen daar in quarantain­e gaan, aldus de woordvoerd­er.

Het Zeehondenc­entrum werkte met onlinerese­rveringen voor bezoekers en was voor de komende dagen uitverkoch­t. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname