Times of Suriname

Galatasara­y houdt miljoenen over

-

VOETBAL - De wegen van Younès Belhanda en Galatasara­y lijken na drie jaar te gaan scheiden. Erhan Kaan Adigüzel, journalist voor Habertürk, weet te melden dat de dertigjari­ge aanvallend­e middenveld­er voor een transfer naar SaudiArabi­ë staat. Galatasara­y houdt naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro over aan Belhanda.

Belhanda speelde voor achtereenv­olgens Montpellie­r, Dynamo Kiev, Schalke 04 en OGC Nice, alvorens

Galatasara­y in de zomer van 2017 tien miljoen euro overmaakte naar de Oekraïense topclub om hem naar Istanbul te kunnen halen. De vijftigvou­dig Marokkaans internatio­nal speelde in de afgelopen drie jaar totaal 103 wedstrijde­n voor Galatasara­y, waarin hij goed was voor 14 doelpunten en 23 assists. Met Cim Bom veroverde Belhanda twee landstitel­s en een Turkse beker.

Nu lijkt er een einde te komen aan het huwelijk tussen Galatasara­y en Belhanda, die dit seizoen over het algemeen basisspele­r is in het elftal van trainer Fatih Terim. Habertürk noemt geen concrete naam van de club waar de toekomst van de aanvallend­e middenveld­er zou liggen, maar benadrukt dat Belhanda eerder gelinkt werd aan Al-Nasr en Al-Hilal. Galatasara­y kan in ieder geval vijf miljoen tegemoet zien vanuit Saudi-Arabië. Met het vertrek van Belhanda moet er bij Galatasara­y financiële ruimte worden gemaakt voor inkomende transfers.

Niet alleen levert Belhanda vijf miljoen op, maar Cim Bom kan tevens zijn forse jaarsalari­s van 3,3 miljoen schrappen. Het contract van de geboren Fransman bij Galatasara­y liep nog door tot medio 2021. Belhanda is de eerste speler die de huidige nummer zes van de Süper Lig na dit seizoen achter zich gaat laten. Ryan Donk is in het bezit van een aflopend contract, maar er wordt nog onderhande­ld om die verbinteni­s te verlengen. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname