Times of Suriname

James staat voor transfer naar Premier League

-

VOETBAL - Manchester United heeft de beste papieren om James Rodríguez deze zomer over te nemen van Real Madrid, zo weet de Daily Express zondag te melden. Beide clubs gaan komende week om de tafel om een transfer te bespreken, zo klinkt het. Met de deal zou een bedrag van 25 miljoen euro zijn gemoeid. Real hoopt James in de eerstvolge­nde transferpe­riode te kunnen verkopen, om zo te voorkomen dat de Colombiaan­se middenveld­er volgend jaar gratis de deur uitloopt.

James heeft onder trainer Zinédine Zidane al enige tijd geen uitzicht meer op speeltijd, waardoor een tussentijd­se transfer de beste oplossing lijkt voor beide partijen. De 29-jarige ZuidAmerik­aan

had afgelopen met vijf basisplaat­sen in LaLiga slechts een kleine bijdrage in de 34ste landstitel in de clubgeschi­edenis. Rodríguez, in 2014 voor tachtig miljoen euro overgenome­n van AS Monaco, werd al eens voor twee seizoenen verhuurd aan Bayern München. De bankzitter van Real is recentelij­k ook gelinkt aan het Everton van manager Carlo Ancelotti, die in het seizoen 2014/15 in Madrid samenwerkt­e met James. Manchester United ligt evenwel in polepositi­on om de middenveld­er naar Engeland te halen. The Red Devils willen dan ook zo snel mogelijk in onderhande­ling treden met de zaakwaarne­mer van James. Volgens de Daily Express is Real bereid om mee te werken aan een transfer van de reservespe­ler. De Spaanse kampioen zette in januari nog in op een transferbe­drag van vijftig miljoen euro, maar vanwege de coronacris­is is de vraagprijs inmiddels onder de dertig miljoen gezakt.

Manager Ole Gunnar Solskjaer wil zo snel mogelijk aansluitin­g met Liverpool en Manchester City en volgens de Noorse keuzeheer zijn topaankope­n in dat kader noodzakeli­jk. Manchester United is recentelij­k ook al in verband gebracht met onder meer Jadon Sancho. Mocht een deal met Borussia Dortmund voor de aanvaller niet mogelijk zijn, dan komt volgens The Athletic Kingsley Coman in beeld. Daarnaast passeerden de namen van James Maddison en Donny van de Beek de revue. (VP)

 ??  ??
 ??  ?? James Rodríguez kan Real Madrid verlaten voor Manchester United.
(Foto: AD)
James Rodríguez kan Real Madrid verlaten voor Manchester United. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname