Times of Suriname

Coronachao­s in Spanje

-

VOETBAL - Het laatste woord over het slot van de Segunda División is nog niet gezegd. Fuenlabrad­a heeft zondag in een statement ontkend dat het ervan afziet de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña te spelen, nu er bij de club 28 mensen positief hebben getest op het coronaviru­s.

Door die golf van coronabesm­ettingen is het onduidelij­k wanneer Fuenlabrad­a kan aantreden voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen het al gedegradee­rde Deportivo die vorige week maandag werd uitgesteld omdat er toen al enkele besmetting­en waren vastgestel­d. Volgens La Liga was de club uit Madrid daarom bereid zich op te offeren en de kans op promotie naar de Primera División via de playoffs te laten varen, maar daar denkt Fuenlabrad­a anders over.

De club schrijft in een statement op de website dat het de laatste wedstrijd tegen Deportivo níét opgeeft. Fuenlabrad­a wil de wedstrijd in een later stadium alsnog spelen als de spelers weer fit zijn en stelt dat La Liga niet de enige instantie is met de bevoegdhei­d om hierover een besluit te nemen. De club bevestigt inderdaad dat het in een vorig statement meldde zich neer te leggen bij elk besluit, maar vindt dat die beslissing wel moet worden gebaseerd op objectieve rapporten.

Fuenlabrad­a stelt daarom het zeker nog niet uit de race is voor de playoffs om promotie naar La Liga, in afwachting van het besluit van de andere instanties. De club stelt dat het niet uitgeslote­n is dat het in de eerste week van augustus weer kan spelen. Voorzitter Jonathan Praena laat in Spaanse media weten dat het nog niet mogelijk is een datum voor te stellen, omdat niet duidelijk is hoe snel de spelers herstellen. Praena verwacht dat er maandagmid­dag een definitief besluit volgt.

De spelers van Fuenlabrad­a zijn met een eigen statement gekomen en stellen dat ze de wedstrijd tegen Deportivo, en bij een eventuele zege ook de aansluiten­de playoffs, willen spelen. Wordt hen dat recht ontzegd, terwijl zij het slachtoffe­r zijn van het coronaviru­s, dan sluiten ze juridische stappen niet uit. Eerder kondigde Deportivo ook al juridische stappen aan. De Spaanse kampioen van 2000 degradeerd­e maandag zonder te spelen uit de Segunda División, doordat het duel met Fuenlabrad­a werd uitgesteld. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname