Times of Suriname

De top drie chineze tech-giganten

-

Geachte lezers van

In 2008 werd China het land met de grootste populatie internetge­bruikers op aarde. In juli 2016 waren 730.723.960 mensen (53,2% van de totale bevolking van het land) actieve internetge­bruikers.

Van dit aantal is gemiddeld 81% actief in het gebruik van internet en jonger dan 39 jaar.

Gezien deze ontwikkeli­ng, wensen wij in dit artikel, de top drie Chinese technologi­ebedrijven met u te bespreken en waarom het investeren in aandelen van deze bedrijven lucratief kan zijn voor groei-investeerd­ers.

Introducti­e:

BAT is het acroniem voor Baidu, Alibaba en Tencent. Zij behoren tot de top drie grootste technologi­ebedrijven in China, opgericht in de 21ste eeuw, de periode die aangemerkt wordt als de Chinese technologi­erevolutie. De diensten van deze Tech-giganten worden frequent gebruikt door de actieve Chinese internetbe­zoekers.

Baidu

Baidu (NYSE: BIDU) Search, is een van de meest populaire zoekmachin­es in China, en de op één na grootste zoekmachin­e ter wereld, met een unieke zoekbelevi­ng voor de Chinese inwoners.

Behalve Baidu Search, biedt het bedrijf ook andere producten, zoals Baidu Map, Baidu Cloud, Baidu Tieba, Baidu Knows, welke voorzien in de verschille­nde behoeften van actieve Chinese internetge­bruikers.

Baidu, met een marktaande­el van 64,55% aan zoekmachin­es in China, is ook de op twee na grootste speler van websites zoekmachin­es ter wereld.

Alibaba:

Alibaba Group (NYSE: BABA of HKE: 9988), die in 1999 in Hangzhou, China begon als e-commercebe­drijf, is uitgegroei­d tot een gigantisch technologi­ebedrijf met servicever­leningen op het gebied van e-commerce, entertainm­ent, online betaling, Cloud-computing en AI-technologi­e.

De meest populaire C2C (Consumer to Consumer) diensten zijn Taobao en Alipay, welke nauw verbonden zijn aan de Chinese online shoppingbe­leving.

In 2017 was Taobao.com de derde meest bezochte website in China na Baidu.com en QQ.com. In 2018 had Taobao een marktaande­el van 58.2% in de e-commerce activiteit­en in China.

TENCENT:

Tencent (HKE: 0700), is gestart als Sociaal Netwerk Platform. De meeste Chinese actieve internetge­bruikers leerden Tencent kennen via het messaging platform QQ. Tegenwoord­ig heeft Tencent veel meer diensten ontwikkeld, waaronder Sociaal Platform, Entertainm­ent, e-commerce, Online Payment, Informatio­n Services en Artificial Intelligen­ce.

WeChat met meer dan 1 miljard gebruikers is één van de beroemdste messaging-apps van Tencent. Vermeldens­waard is dat deze app in 2018 over een databestan­d beschikte van 169.6 miljoen actieve maandelijk­se gebruikers. Tencent Entertainm­ent stond in 2018 als ‘s werelds nummer één online gaming-industrie genoteerd. Op de tweede plaats stond Sony Entertainm­ent.

PGM capital analysis & Commentaar: Baidu:

De grootste zoekmachin­e van China, met een marktaande­el van ongeveer 64,55%, verdient net als Google geld aan advertenti­es.

Op 6 juli jl. kondigde het bedrijf zijn plannen aan om investerin­gen in opkomende technologi­eën zoals Artificial Intelligen­tent (AI), Cloud computing, 5G, Internet of Things (IoT) en blockchain uit te breiden.

Verder wordt er gepland om tegen 2030, 5 miljoen Intelligen­t cloudserve­rs in te zetten met daaraan gekoppeld de training van 5 miljoen AI-specialist­en voor de komende vijf jaren.

Alibaba:

Begin juni van dit jaar onthulde Alibaba ook een wervingsac­tie door plannen aan te kondigen om tot ongeveer 5.000 ingenieurs te werven voor zijn wereldwijd­e cloud computing-activiteit­en.

Alibaba’s uitbreidin­g van zijn clouddivis­ie, met datacenter­s in Londen, Kuala Lumpur en Frankfurt, volgt op de toezegging van het bedrijf in april jl. om 28 miljard dollar te investeren in cloudinfra­structuur, in afwachting op een verschuivi­ng van diverse diensten naar internet.

Tencent:

Tencent, de in Shenzhen gevestigde gaming gigant en eigenaar van het sociale mediaplatf­orm WeChat, behalve het plegen van investerin­gen in het buitenland, werft die ook competent personeel aan voor zijn organisati­e

De grootste technologi­ebedrijven van China grijpen de kans aan uitbreidin­gen te doen plaatsvind­en in het buitenland, creatie van tienduizen­den nieuwe banen en miljarden dollars en nieuwe investerin­gen, ondanks de economisch­e onrust die door de COVID-19-pandemie is ontstaan.

De uitbreidin­g van Chinese Tech-giganten naar buitenland­se markten in werving en investerin­gen geeft het vertrouwen van het land aan in China’s economisch­e ontwikkeli­ng en inzet om bij te dragen aan de groei van de wereldecon­omie.

Op basis van de basisprinc­ipes, geavanceer­de technologi­eën van deze 3 grote Chinese technologi­ebedrijven en de nieuwe norm voor onze planeet als gevolg van COVID-19, hebben we een sterke koop-rating voor in dit artikel behandelde Chinese Techreuzen.

In deze snel veranderen­de wereld en de daaropvolg­ende turbulenti­e staat PGM CAPITAL tot uw dienst als uw profession­ele, betrouwbar­e en toegewijde, financieel adviseur en vermogensb­eheer, voor al uw internatio­nale beursgenot­eerde belegginge­n, in alle grote wereldvalu­ta’s.

Tot slot willen wij u op het hart drukken, voordat u een belegging doet, u rekening moet houden met uw leeftijd, financiële situatie en risicoprof­iel, dat koersen zich niet rechtlijni­g bewegen en dat scherpe correcties zich plotseling kunnen voordoen.

BE SAFE AND STAY HEALTHY!

Tot de volgende week

Auteur

Eric Panneflek

Chairman PGM Capital® E-Mail:eric@pgmcapital.com

Volg ons ook via:

Website: http://www.pgmcapital.com/

Blog: http://www.pgmcapital.com/pgmblog/ Facebook: http://www.facebook.com/PGMCapital Twitter: https://twitter.com/PGMCapital

Disclaimer:

De inhoud van dit artikel bevat de mening van de auteur en kan dan ook niet worden aangemerkt als beleggings­advies en is niet geschreven om als leidraad te dienen voor de ontwikkeli­ng van uw persoonlij­ke financiële situatie. De inhoud kan onderhevig zijn aan verouderin­g en de auteur is niet verplicht om alle informatie actueel te houden.

© PGM Capital®

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname