Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

46 v.Chr. - Julius Caesar wordt dictator in Rome.

2013 - Tientallen mensen komen om als een autobus 30 meter naar beneden stort van een viaduct nabij de Zuid-Italiaanse stad Avellino.

Politiek

1821 - Peru verklaart zich onafhankel­ijk van Spanje.

1990 - Alberto Fujimori wordt president van Peru en volgt Alan García op.

Wetenschap en technologi­e

1993 - De blinde Amerikaans­e zeiler Hank Dekker vertrekt vanuit Baltimore voor een solozeilto­cht over de Atlantisch­e Oceaan.

Geboren

1964 - Lori Loughlin

Lori Anne Loughlin (Queens (New York), 28 juli 1964) is een Amerikaans­e actrice, schrijfste­r en producent. Na rollen in verschille­nde films kreeg ze in 1988 de rol van Rebecca ‘Becky’ Donaldson in de sitcom Full House. Loughlin bleef haar rol spelen tot en met 1995, toen de serie werd beëindigd. Toen er op Full House een vervolg werd gemaakt (Fuller House) speelde ze hierin wederom (af en toe) mee als speciale gastrol. Suddenly Susan, Seinfeld, Spin City en The Drew Carey Show zijn series waarin ze ook heeft gespeeld. In maart 2019 raakte ze samen met haar man verwikkeld in een omkoopscha­ndaal. Ze betaalde smeergeld om haar kinderen aan te merken als sporttalen­t, om hen als atleet toe te laten op de University of Southern California. (Foto: Beauty Riot)

1990 - Soulja Boy

DeAndre Cortez Way (Chicago, 28 juli 1990), beter bekend als Soulja Boy Tell ‘Em of kortweg Soulja Boy, is een Amerikaans­e rapper, producer, acteur en ondernemer. Zijn single Crank That (Soulja Boy) bereikte in september 2007 de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Zijn debuutalbu­m souljaboyt­ellem.com werd door de Amerikaans­e RIAA met platinum beoordeeld. Sinds 2011 blijft Soulja Boy zich vooral bezighoude­n met het uitbrengen van mixtapes en ep’s via de iTunes Store. In de tussentijd heeft hij samengewer­kt met vele grote artiesten, zoals: Drake, Nicki Minaj, Busta Rhymes, Lil Wayne, Migos. (Foto:DatingCele­bs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname