Times of Suriname

Financiën wil relatie met IMF hervatten

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Financiën en Planning is van plan de relatie met het Internatio­naal Monetair Fonds (IMF) te hervatten. Minister Armand Achaibersi­ng van Financiën en Planning heeft vorige week contact gelegd met het IMF en daarnaast ook de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB).

Volgens een persberich­t van het ministerie hebben de twee internatio­nale organisati­es aangegeven, dat Suriname op hun ondersteun­ing mag rekenen bij de wederopbou­w van het land. De minister maakte aan vertegenwo­ordiger Alichi van het IMF kenbaar, dat hij met het IMF wil praten over hoe van de aangeboden hulp het best gebruikgem­aakt kan worden. De bewindsman gaf daarbij de grote lijnen aan van het Surinaams ontwikkeli­ngsprogram­ma.

Op het Ministerie van Financiën en Planning worden voorbereid­ingen getroffen tot hervatting van de relatie met het IMF. Deze samenwerki­ng moet helpen om het macroecono­mische klimaat weer gezond te maken. Dat houdt onder meer in het werken naar een sluitende begroting, een beheersbar­e schuld, een realistisc­he stabiele wisselkoer­s, en de wederopbou­w van de monetaire reserve. Dat zal zodanig moeten gebeuren, dat de crisis niet nog meer gaat drukken op de schouders van de sociaal zwakkeren.

Met president Moreno van de IDB en de lokale vertegenwo­ordiger Goncalves is er eveneens contact geweest. In eerste instantie is ondersteun­ing besproken die gegeven kan worden tot beheersing van de COVID-19-pandemie in Suriname. Verder staat er op korte termijn een ontmoeting gepland ter bespreking van de lopende programma’s en de mogelijkhe­den voor verbeterin­g en verdieping van de samenwerki­ng met de IDB.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname