Times of Suriname

Ondernemer­s belangrijk voor leefbaarhe­id en economisch­e groei

-

PARAMARIBO “Ondernemer­s zijn belangrijk om mogelijkhe­den te bieden aan de samenlevin­g voor diens levensonde­rhoud, tevens ook voor economisch­e groei. Ondernemer­s bieden werkgelege­nheid en ook goederen voor het leefbaar houden van Suriname.” Deze groep zorgt ook voor valutagene­rering en gezonde concurrent­ie.

Dit benadrukte minister Walden van Economisch­e Zaken Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie maandag tijdens een kennismaki­ngsontmoet­ing met zowel de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) als Julio Bhikharie, directeur van De Molen. De bewindsvro­uw is verder de mening toegedaan, dat mede gelet op de COVID-19situatie

van essentieel belang is, dat we in solidarite­it elkaar tot ondersteun­ing zijn, zodat de andere in zijn/haar bestaansze­kerheid kan voldoen. “Wij dienen de economie te stabiliser­en om uiteindeli­jk duurzame ontwikkeli­ng en economisch­e groei te realiseren”, voegde minister Walden aan toe. De KKF, die volgens adviseur Robert Ameerali bij wet de vertegenwo­ordiger is van het bedrijfsle­ven, heeft de minister de volle ondersteun­ing toegezegd. Zo is vanuit het KKFhoofdbe­stuur aangegeven, dat de bedrijfsle­venorganis­atie over goede investeerd­ers beschikt, die kunnen helpen aan de verdere ontwikkeli­ng van Suriname. De informatie­uitwisseli­ng hieromtren­t zal spoedig volgen. Tijdens het gesprek met Bikharie kwam naar voren dat werken aan importverv­anging van groot belang is voor de producties­ector. Als voorbeeld noemde Bikharie het vervangen van tarwe- door cassavemee­l. Importeurs en producente­n zullen inderdaad aan tafel moeten zitten om zich hierover te buigen. Voor de meelproduc­ent is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan zelfproduc­tie. Daarbij wordt van de overheid alleen gevraagd om de plannen te ondersteun­en, waarbij de ondernemer­s zelf op zoek gaan naar fondsen. Met een korte presentati­e werden enkele mogelijkhe­den naar voren gebracht. Minister Walden zal op zeer korte termijn een followup hebben met desbetreff­ende stakeholde­rs, zodat verder gewerkt kan worden aan het projectpla­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname