Times of Suriname

Meer dan honderd mensen op de vuist in azc Budel, gewonden en een arrestatie

-

BUDEL - Tijdens een massale vechtparti­j in het asielzoeke­rscentrum (azc) in het Brabantse Budel zijn gisternach­t ten minste vier mensen gewond geraakt. Dat heeft de politie bekendgema­akt. Er is een verdachte aangehoude­n, de politie sluit meerdere arrestatie­s niet uit. De vechtparti­j, waarbij ruim honderd mensen betrokken waren, ontstond rond 04.00 uur. De politie zette meerdere eenheden in om orde op zaken te stellen. Vier bewoners zijn lichtgewon­d geraakt. Ze zouden volgens een politiewoo­rdvoerder snijwonden hebben opgelopen omdat er messen zouden zijn gebruikt. Een beveiliger is bedreigd. Een woordvoerd­er van Centraal Orgaan opvang asielzoeke­rs (COA) spreekt van een kleinere groep: “Medewerker­s ter plekke melden dat het om 15 bewoners ging. De rest liep uit om te kijken wat er aan de hand was”, zegt een woordvoerd­er van het COA. “Het is nog niet duidelijk waar de ruzie om begon.”

“Wel zijn vier bewoners naar het ziekenhuis overgebrac­ht”, zegt de zegsman. “Ze worden behandeld aan de verwonding­en, maar het is nog niet bekend hoe het met ze gaat.”

Het COA onderzoekt hoe het conflict zo uit de hand is gelopen, dat bewoners elkaar met vuisten en messen te lijf gingen. Op de locatie waren er al eerder incidenten met vreemdelin­gen. Het ging toen voornameli­jk om diefstal in supermarkt­en en vernieling­en in het dorp. De rust op het azc zou inmiddels zijn teruggekee­rd. De politie doet onderzoek naar het incident en laat weten dat ‘er nog veel onduidelij­k is’.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname