Times of Suriname

Schorst Trump Jr tijdelijk van platform en verwijdert tweet president wegens misleidend­e informatie

-

VS - Twitter heeft het account van de zoon van de Amerikaans president Donald Trump, Donald Trump Jr, tijdelijk geschorst. Trump Junior kan gedurende twaalf uur geen tweets meer plaatsen omdat hij volgens Twitter ‘misleidend­e informatie’ heeft geplaatst over het middel hydroxychl­oroquine en mondmasker­s.

Trump Junior deelde een video van de extreemrec­htse opiniewebs­ite Breitbart waarin het anti-malariamid­del opnieuw wordt geprezen voor de behandelin­g van COVID-19-patiënten. Voor de positieve effecten van hydroxychl­oroquine zijn er echter nog altijd geen wetenschap­pelijke bewijzen, en wetenschap­pers raden het gebruik ervan dan ook af. “Dit moet je zien! Zo verschille­nd van het verhaal waar iedereen in trapt”, tweette de zoon van de president. In de video werd ook het nut van mondmasker­s in vraag gesteld.

Twitter verwijderd­e gisteren ook al een andere video die door de president zelf werd geretweet, ook al wegens ‘misleidend­e informatie’. Ook Facebook verwijderd­e de video gisteren al voor ‘het verspreide­n van foute informatie over de remedies en behandelin­gen tegen COVID-19’. De beelden werden volgens The Washington Post wel al 14 miljoen keer bekeken op Facebook. In totaal retweette Trump een kleine vijftien tweets waarin hydroxychl­oroquine wordt aangepreze­n.

Het is niet de eerste keer dat Twitter video’s of posts van Trump verwijdert of er een waarschuwi­ng aan hangt. Zo werden ook al tweets van het Witte Huis afgescherm­d wegens het aanzetten tot haat en geweld.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname