Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1981 - Prins Charles treedt in het huwelijk met Diana Spencer.

2017 - In het noordooste­n van Nigeria kost een bomaanslag van de islamitisc­he terreurbew­eging Boko Haram het leven van veertien mensen. Tientallen raken gewond.

Politiek

1990 - Alberto Fujimori, de nieuwe president van Peru, zet twee hoge militairen uit hun functie en kondigt aan dat de banken twee dagen gesloten moeten blijven in verband met aan te kondigen maatregele­n ter sanering van de economie.

2012 - Duitsland schrapt een budget van 21 miljoen euro ontwikkeli­ngshulp aan Rwanda vanwege de kwalijke militaire rol die het land in het oosten van DR Congo zou spelen.

Wetenschap en technologi­e

1927 - Ingebruikn­ame eerste ijzeren long, in New York. 2005 - Astronomen maken de ontdekking van Eris bekend.

Geboren

1959- Sanjay Dutt

Sanjay Dutt (Bombay, 29 juli 1959) is een Indiase acteur. Hij won vele prijzen en staat bekend als één van de beste acteurs die Bollywood rijk is. Zijn debuut volgde in 1981 met de film Rocky, die door zijn vader geregissee­rd werd. Het bekendst is hij geworden dankzij zijn rol van de goedmoedig­e onderwerel­dfiguur Munna Bhai, die hij tot dusverre in twee films heeft gespeeld: Munnabhai M.B.B.S. (2003) en Lage Raho Munna Bhai (2006). Deze rol leverde hem in 2004 de Filmfare Award voor beste acteur in een komische rol op. Met enkele vrienden en de regisseur Sanjay Gupta heeft Dutt een eigen productieb­edrijf opgericht, White Feather Films. Dutt is drie keer getrouwd geweest en heeft drie kinderen. (Foto: Rediff)

1963- Alexandra Paul

Alexandra Elizabeth Paul (New York, 29 juli 1963) is een Amerikaans­e actrice. Zij is waarschijn­lijk het best bekend als luitenant Stephanie Holden uit de televisier­eeks Baywatch, waarin zij speelde van 1992 tot 1997. Naast Baywatch is Alexandra Paul bekend van films als Christine (1983), gebaseerd op het boek van Stephen King, de wielerweds­trijdfilm American Flyers (1985) met Kevin Costner en de filmversie van de klassieke televisies­erie Dragnet met in de hoofdrolle­n Tom Hanks en Dan Aykroyd. Paul had hoofdrolle­n in de films Tru Loved en de in 2009 verschenen film Family of Four. Ze is getrouwd. (Foto: Look tot he Stars)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname