Times of Suriname

Minister BIZA legt werkbezoek­en af

-

PARAMARIBO - De minister van Binnenland­se Zaken (BIZA), Bronto Somohardjo, heeft samen met zijn staf oriëntatie- en kennismaki­ngsbezoeke­n gebracht aan de diverse afdelingen die ressortere­n onder zijn ministerie. De bewindsman beet de spits af bij de Kustwacht Suriname, waar hij heel hartelijk werd ontvangen door gezagvoerd­er kolonel Jerry Slijngaard en personeels­leden. Kolonel Slijngaard pleitte voor de rechtszeke­rheid van zijn personeel, waarvoor intussen al een nieuwe salarisree­ks op tafel ligt.

Vervolgens bracht de ambtsdrage­r een bezoek aan het onderdirec­toraat Personeels­beleid en de afdeling Communicat­ie Unit gevestigd aan de Grote Combéweg. Van hieruit begaf de delegatie zich naar de afdelingen Centrale Personeels­administra­tie en Vorming en Opleiding. Gebruikmak­end van de gelegenhei­d, werd hij gelijk geïnformee­rd over de diverse problemen op de verschille­nde afdelingen; van het ontbreken van airconditi­oning tot materiaal en of apparatuur en de ontbrekend­e voorzienin­gen in de gehuurde panden, waarin de afdelingen zijn ondergebra­cht.

Als laatst werd het Nationaal Archief Suriname (NAS) aangedaan. Hier werd de delegatie heel warm ontvangen, waarbij de minister gelijk een korte presentati­e kreeg voorgescho­teld over de werkzaamhe­den van het NAS, door ’s Lands archivaris Rita Tjien Fooh. Tevens werd ook de aandacht gevraagd voor tal van zaken, waarmee dit directoraa­t kampt.

Somohardjo gaf aan dat hij het belangrijk acht om als nieuwe minister te weten wat de problemen zijn op de afdelingen en hoe het is gesteld met de werknemers. Dit sluit ook geheel aan bij het regeerprog­ramma van het kabinetSan­tokhi/Brunswijk, waarbij er in deze eerste fase op elk ministerie een evaluatie gemaakt moet worden. Voorts geeft hij aan dat al deze zaken zijn aandacht hebben en dat hij er gauw werk van zal maken, dat de werksituat­ie positief verandert en hij samen met de ambtenaren geleidelij­k kan gaan naar een betere dienstverl­ening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname