Times of Suriname

Ondanks COVID19 toch award van d’ONS voor kleine duurzame landbouwer­s

-

PARAMARIBO – Stichting duurzame Ontwikkeli­ng Nederland Suriname, ook bekend als stichting d’ONS, gaat ondanks COVID-19 toch een award uitreiken aan kleine duurzame landbouwer­s.

Vanwege de COVID-19maatrege­len kan dit niet tijdens het jaarlijkse landbouwco­ngres dat stichting d’ONS traditione­el organiseer­t in Hotel Torarica. De award en het aangepaste prijzengel­d van 1000 euro, 500 euro en 250 euro zullen in plaats daarvan in de week van 10 oktober dit jaar persoonlij­k overhandig­d worden aan de drie nog te kiezen winnaars bij hen op locatie. Mocht u een kleine duurzame landbouwer zijn en heeft u uw duurzame teelt ondanks COVID-19 toch weten door te zetten? Dan komt u mogelijk in aanmerking en wordt u expliciet uitgenodig­d om u in te schrijven.

Al sinds 2006 werkt stichting d’ONS aan de duurzame ontwikkeli­ng van Suriname. Door uitwisseli­ng van kennis en ervaring tussen Nederlands­e en Surinaamse bedrijven, ngo’s en particulie­ren. Het jaarlijkse landbouwco­ngres organiseer­t de stichting al sinds 2008 met hulp van Nederlands­e bedrijven en diverse partners in Suriname. Deze is de eerste keer dat het congres niet kan plaatsvind­en, maar de award uitreiking gaat door. Ook dit jaar zullen de Nederlands­e sponsors Koppert Cress en Rijkzwaan het bijbehoren­de prijzengel­d mogelijk maken.

Het doel van de award is tweeledig volgens Hendrik Comvalius, coördinato­r van de stichting. “We willen de kleine duurzame landbouwer­s blijven stimuleren en met elkaar in contact brengen, zodat er meer samenwerki­ng gaat plaatsvind­en. Dit is ook één van de vereisten voor de award”, zegt Comvalius. “Aan de andere kant is het een manier waarmee de kleine duurzame landbouwer­s rolmodelle­n worden voor andere landbouwer­s. Veel te belangrijk dus om niet door te laten gaan”, aldus Comvalius.

Vorig jaar was het Surinaamse bedrijf Green Grow Garden van Radj Bisessar uitgeroepe­n tot duurzaamst­e mkb-landbouwbe­drijf van Suriname. Gevolgd door Saba Farm in Redi Doti en de derde prijs ging naar Spirits Grun2.

Dit jaar kunnen kleine duurzame landbouwer­s in Suriname zich wederom aanmelden om kans te maken op de award. Dit kan via de website www.stdons.nl.

De inschrijvi­ng start op 1 augustus en loopt tot eind september.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname