Times of Suriname

Hotel in centrum van Amsterdam beschoten: Minstens tien kogelgaten

-

AMSTERDAM - Een hotel in het centrum van Amsterdam is gisternach­t een flink aantal keer beschoten. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Hotel W aan de Spuistraat werd volgens de politie rond 3.15 uur beschoten. Bij twee deuren, waaronder die van de ingang, zijn zeker tien kogelgaten aangetroff­en.

Het is vooralsnog onduidelij­k wat zich afgelopen nacht heeft afgespeeld. Zo is bijvoorbee­ld niet bekend hoeveel schutters er waren. De

Forensisch­e Opsporing heeft sporen op de plaats delict veiliggest­eld.

De recherche vermoedt dat rond het tijdstip van de beschietin­g een taxi is langsgered­en en is op zoek naar de bestuurder en de eventuele passagiers. Er wordt ook gezocht naar getuigen die tussen 3.00 en 3.30 uur mogelijk iets hebben gezien bij het hotel of in de nabije omgeving.

Een buurtbewon­er vertelde tegen AT5 dat hij de schoten hoorde en direct naar buiten ging. “Het leek zwaar vuurwerk. Ik wilde mensen aanspreken dat dit niet de bedoeling is midden in de nacht.”

Van een andere buurtbewon­er hoorde hij dat er geschoten was. “Het moet echt een zwaar kaliber geweest zijn, want het waren dreunen. Er is geschoten in salvo’s: bambam-bam-bam en na een paar seconden weer bam-bambam-bam.”

(NU)

 ??  ?? Werknemers zijn bezig de kogelinsla­gen af te dekken met papier.
Werknemers zijn bezig de kogelinsla­gen af te dekken met papier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname