Times of Suriname

Internazio­nale wint van Napoli

-

VOETBAL - Internazio­nale heeft de thuiswedst­rijd tegen Napoli in een overwinnin­g weten om te zetten. I Nerazzurri wonnen in het Giuseppe Meazza met 2-0 van de nummer zeven van de Serie A door doelpunten van Danilo D’Ambrosio en Lautaro Martínez. De treffer van de Argentijns­e spits, die nog als bankzitter aan het duel moest beginnen, vormde een kwartier voor tijd het hoogtepunt van de wedstrijd. Voorafgaan­d aan het treffen met Napoli wist Inter zich al verzekerd van een plek in de top vier en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De bezoekers uit Napels hebben als winnaar van de Coppa Italia tegelijker­tijd al een Europees ticket in handen, waardoor er eigenlijk weinig op het spel stond in het Giuseppe Meazza. Inter begon goed aan het duel, want al na elf minuten spelen stond er een voorsprong op het scorebord.

Na een verre voorzet ving Cristiano Biraghi de bal op, waarna hij Danilo D’Ambrosio voor het doel vond. De geboren Napolitaan schoot raak en het was al de zevende keer dat Inter met zijn eerste schot op doel meteen tot scoren kwam, het hoogste aantal in de hele Serie A. Na de openingstr­effer ontspon zich een vermakelij­ke eerste helft, met de nodige kansen over en weer. Lorenzo Insigne en Matteo Politano zorgden voor gevaar namens de bezoekers, al werd een poging van laatstgeno­emde op fraaie wijze gekeerd door Interdoelm­an Samir Handanovic. Diens collega Alex Meret voorkwam op slag van rust de 2-0 van Marcelo Brozovic. De eerste mogelijkhe­id na rust kwam op naam van Romelu Lukaku, maar opnieuw bracht Meret redding. De Belgische spits had met 68 minuten op de klok nog een grotere kans kunnen krijgen, alleen verzuimde Biraghi de bal breed te leggen en schoot hij ongecontro­leerd naast. Een kwartier voor tijd bracht de voor Alexis Sánchez in het veld gekomen Martínez de beslissing. Hij pikte de bal ter hoogte van de middenlijn op en schoot na een dribbel van grote afstand raak, wat zijn derde treffer sinds de hervatting van de Serie A betekende.