Times of Suriname

TAS haalt uit naar Manchester City

-

VOETBAL - Het internatio­naal sporttribu­naal (TAS) besloot weliswaar om de Europese uitsluitin­g in te trekken, maar Manchester City maakte tijdens het onderzoek geen al te beste beurt. Integendee­l. In de volledige uitspraak haalt het TAS immers erg hard uit naar de Engelse grootmacht.

Het TAS spreekt van ‘schaamtelo­os gebrek een aan respect’ jegens de UEFA. De Europese voetbalbon­d deed onderzoek naar financiële wanordelij­kheden bij City en kwam tot twee jaar uitsluitin­g in Europees verband. “Het team vindt dat de UEFA geen ongegronde aanklachte­n heeft ingediend tegen City, maar gezien het geleverde bewijs kan niet de conclusie getrokken worden dat de sponsordea­l een verkapte financieri­ng van een derde partij was”, zo schrijft het TAS.

City krijgt wel een tik op de vingers. “Op een ontelbaar aantal momenten weigerde City om vragen te beantwoord­en, inzage in documenten te verlenen en ervoor te zorgen dat aangevraag­de personen aanwezig waren om mee te spreken. De club instrueerd­e zelfs de eigen getuige om bepaalde vragen niet te beantwoord­en.”

City werkte in twee gevallen helemaal niet mee, op andere momenten werd de UEFA tegengewer­kt. Het TAS draaide de Europese uitsluitin­g uiteindeli­jk terug, maar liet vanwege de moeizame houding van de club wel een boete van tien miljoen euro staan.

(VN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname