Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

2009 - Door brand gaat de Prins Willem, een replica van het gelijknami­ge vlaggensch­ip Prins Willem van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, verloren.

2014 - Minstens 30 mensen komen om en meer dan 150 personen zijn vermist na een aardversch­uiving in het Indiase dorp Malin in het district Poona in het westen van het land.

Politiek

1956 - President Eisenhower tekent een resolutie waarmee In God We Trust het motto van de Verenigde Staten wordt.

2017 - Volgens de kiesraad in Venezuela stemmen meer dan acht miljoen mensen (41 procent van de kiezers) voor het instellen van een grondwetge­vende vergaderin­g, waardoor de macht meer dan ooit geconcentr­eerd zal worden in de handen van president Nicolás Maduro en diens Socialisti­sche Partij.

Wetenschap en technologi­e

1898 De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.

2009 - De eerste Mexicaanse griep-dode valt te betreuren in België. Het betreft een jonge vrouw uit de provincie Antwerpen.

Geboren

1969 - Simon Baker

Simon Baker (Launceston, 30 juli 1969) is een Australisc­h film en televisiea­cteur. Hij werd zowel in 2002 (voor zijn hoofdrol in de dramaserie The Guardian) als in 2010 (voor die in de misdaadser­ie The Mentalist) genomineer­d voor een Golden Globe. Daarnaast werd hij in 2009 ook genomineer­d voor een Primetime Emmy Award voor The Mentalist. In 2013 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Baker is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: Pinterest)

Simon Baker

Hilary Swank

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname