Times of Suriname

SLM wederom gefaald bij evacuatiet­est

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) heeft wederom gefaald bij de evacuatiet­est die uitgevoerd moet worden op de Boeing 777, verneemt de krant van bronnen. Deze test heeft woensdag onder toeziend oog van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) plaatsgevo­nden.

De nationale carrier haalde bij de evacuatiet­est van 16 mei de gestelde normen die gelden binnen de luchtvaart ook al niet. Dit, omdat de SLM niet heeft kunnen aantonen dat zij de nooduitgan­gen, die voorzien moeten worden van slides, binnen 15 seconden kan opendoen. Het behalen van deze evacuatiet­est is onderdeel van het certificer­ingproces van de Boeing 777, die ingezet moet worden op de Mid-Atlantisch­e route. Dit proces duurt nu al langer dan zes maanden, waarbij CASAS wordt verweten zaken te dwarsbomen.

Maandag ging het SLM-personeel om duidelijkh­eid vragen bij de directie omdat het proces volgens hem te lang duurt. De minister van Transport, Communicat­ie en Toerisme heeft maandagavo­nd met zowel de directie van de SLM als de CASAS gesproken, waarbij aangehaald is dat naar een werkbare oplossing gezocht moet worden. Het streven van de SLM is op uiterlijk 8 augustus aan alle eisen van het certificer­ingproces te hebben voldaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname