Times of Suriname

Uitgave inflatieci­jfers uitgesteld nadat ABS-personeels­lid positief testte op COVID19

-

PARAMARIBO - Nadat een personeels­lid van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) vorige week positief teste op COVID-19, moest het kantoor voor ruim een week sluiten. Dit heeft gemaakt dat de uitgave van de maandelijk­se Consumente­nprijsinde­xcijfers en inflatieci­jfers die op 30 juli zou plaatsvind­en, niet meer is doorgegaan.

Volgens een

personeels­lid was het kantoor van het ABS dat aan de Klipstenen­straat staat, gesloten van 23 tot en met 28 juli en het gebouw is volledig gedesinfec­teerd en schoongema­akt.

Ook de overige personeels­leden waren gevraagd om gedurende deze dagen thuis te blijven en personen die in contact zijn geweest met het personeels­lid dat positief is getest, zijn ook meteen getest en in quarantain­e geplaatst. Het personeel heeft inmiddels het werk hervat.

Doordat het kantoor voor ongeveer een week moest sluiten, is er stagnatie opgetreden en onder andere de maandelijk­se inflatieci­jfers konden niet op tijd worden afgerond en gepublicee­rd. De cijfers over de maand juni 2020 zullen nu op 3 augustus worden gepublicee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname