Times of Suriname

Chinese ambassadeu­r biedt hulp aan in strijd tegen COVID-19

-

PARAMARIBO - China heeft woensdag, bij monde van zijn ambassadeu­r Liu Quan, aan minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid gezegd dat de Volksrepub­liek geld heeft vrijgemaak­t ter bestrijdin­g van COVID-19. Suriname kan over deze middelen beschikken middels goede projectvoo­rstellen.

“De strijd tegen dit virus kost enorm veel geld en vormt een druk op onze financiële huishoudin­g. Alles wat we van buiten kunnen halen met goede projecten, moeten we zeker aangrijpen”, aldus minister Ramadhin. Op 23 juli deed de Chinese ambassade weer een donatie van 23 beademings­apparaten. Voor de minister van Volksgezon­dheid is deze geste een welkome ondersteun­ing, omdat de opnamecapa­citeit nu al tegen het maximale begint aan te lopen. Ook deed de Chinese ambassadeu­r volgens de minister het verzoek dat de regering het voorstel bekijkt waarin China voor de bestrijdin­g van COVID-19, ondersteun­ing van artsen toezegt die werken volgens de traditione­le geneeswijz­en. De Chinese overheid doet via ambassadeu­r Liu Quan ook het verzoek aan de Surinaamse regering om de mogelijkhe­id te bekijken dat er een testbeleid ontwikkeld wordt voor personen die willen afreizen naar China. Minister Ramadhin heeft daarbij aangegeven, dat het COVID-19Manageme­ntteam

ook bezig is een testbeleid voor te bereiden en dat de ambassadeu­r daarvan op de hoogte zal worden gesteld. Ook de samenwerki­ng tussen China en Suriname is besproken voor wat betreft het ondersteun­en van elkaars infrastruc­tuur op het gebied van gezondheid­szorg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname