Times of Suriname

Repliek in strafzaak Oedit

-

PARAMARIBO Officier van justitie Shanta Mahadew zal op 25 augustus haar repliek houden in de strafzaak tegen Ramchender Oedit. Deze zaak is dinsdag voorgegaan. Inmiddels heeft de verdedigin­g van Oedit reeds gepleit.

Tegen Oedit is negentien jaar celstraf met gevangenne­ming geëist en een boete van SRD 350 duizend, subsidiair twaalf maanden hechtenis. Mahadew vroeg verbeurdve­rklaring van het drugsvlieg­tuig en het onttrekken van de drugs aan het verkeer. Zij vindt dat Oedit zich in de periode 2015 tot 2018 schuldig heeft gemaakt aan voorbereid­ingshandel­ingen, op 12 en 13 maart 2018 heeft deelgenome­n aan een criminele organisati­e, samen met anderen 488.680 gram cocaïne heeft ingevoerd en op 21 maart 2018 753 patronen voor handen heeft gehad. Zij zegt dat de informatie kwam dat op 12 maart 2018 een drugsdropp­ing had plaatsgevo­nden op de betonnen landingsba­an op het terrein van Oedit.

Op 13 maart zou er weer een drugsdropp­ing plaatsvind­en. De informatie is uitgewerkt waarna de drugs zijn onderschep­t. Mahadew zegt dat op 12 maart 2018 Oedit ter plekke was toen de eerste drugsdropp­ing plaatsvond. Volgens haar heeft Oedit bij het binnenhale­n van de drugs een facilitere­nde rol vervuld. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname