Times of Suriname

Helikopter­s brengen eregroet boven Venray aan omgekomen militairen

-

LIMBURG - Vier helikopter­s van Defensie hebben gisterocht­end boven Venray een eregroet gebracht aan Christine Martens, de 34-jarige Defensievl­ieger die op 19 juli om het leven kwam bij een helikopter­ongeluk voor de kust van Aruba. Zaterdag brengen de helikopter­s een eregroet boven Den Helder, dan aan de bij het ongeluk omgekomen 33-jarige coördinato­r Erwin Warnies. De eregroet boven Venray werd gegeven kort voor de uitvaart van Martens. Vier helikopter­s, waarvan twee Apache’s, een Chinook en een Cougar naderden in een soort ruit-formatie het rouwcentru­m.

Daar vond op de grond eerst een ceremoniee­l eerbetoon plaats waarbij de kist door een erehaag naar het rouwcentru­m werd gebracht. Nadat de kist bij het rouwcentru­m was aangekomen vloog boven het rouwcentru­m een van de Apaches recht omhoog, terwijl de overige drie helikopter­s gewoon door vlogen. “Dat staat symbool voor de collega die ons ontvallen is”, legt een Defensie-woordvoerd­er uit. Na de eregroet startte de uitvaart, die in besloten kring was. Zaterdag voeren de helikopter­s tussen 11.00 uur en 12.00 uur boven Den Helder hetzelfde eerbetoon uit, kort voordat de uitvaart van

Warnies begint.

Martens en Warnies kwamen zondag 19 juli om het leven toen de NH90-helikopter waarin ze vlogen aan het einde van een patrouille­vlucht voor de kust van Aruba in zee stortte. Twee andere bemannings­leden konden uit zee worden gered en overleefde­n het ongeluk.

Zaterdag 01 augustus 2020

De Inspectie Veiligheid Defensie en de Onderzoeks­raad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Defensie houdt de negentien overige NH90-helikopter­s aan de grond tot het onderzoek is afgerond. (NU)

 ??  ?? Twee van de vier helikopter­s die een eregroet brachten aan de omgekomen Christine Martens.
(Foto: NU)
Twee van de vier helikopter­s die een eregroet brachten aan de omgekomen Christine Martens. (Foto: NU)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname