Times of Suriname

Alaba wil graag naar Barcelona

-

VOETBAL - Bayern München dreigt op relatief korte termijn één van zijn vaste steunpilar­en kwijt te spelen. Verdediger David Alaba droomt er immers van om bij FC Barcelona aan de slag te gaan. Volgens SPORT heeft hij zich zelfs al laten aanbieden bij de Catalaanse grootmacht.

Alaba staat op een kruispunt bij Der Rekordmeis­ter, onlangs ging hij immers zijn laatste contractja­ar in. Bayern wil ten koste van alles voorkomen dat hij volgende zomer transfervr­ij de deur uitloopt, dus het wordt verlengen of verkopen. Maar Alaba zou volgens SPORT nood hebben aan een nieuwe uitdaging. De Oostenrijk­se internatio­nal werd al geregeld gelinkt aan Manchester City, waar hij herenigd kan worden met Pep Guardiola. Naar verluidt zou hij zelf een voorkeur hebben voor Barcelona. De Catalanen zoeken nog een linksbenig­e verdediger aangezien Clément Lenglet en Samuel Umtiti in het centrum niet voldoen. Alaba kan ook als linkervleu­gelverdedi­ger uit de voeten, waar Barça alleen Jordi Alba als geschikte optie heeft.

De Catalanen lijken momenteel echter niet over voldoende middelen te beschikken en zouden er meer voor voelen om hem komende zomer transfervr­ij op te pikken. Ook Alaba zelf zou bereid zijn om daarop te wachten. Bayern lijkt dat scenario echter koste wat kost te willen voorkomen.

(VN)

 ??  ?? David Alaba heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona. (Foto: AD)
David Alaba heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname