Times of Suriname

Amazon verkoopt 40 procent meer in coronatijd

-

SEATTLE - Webwinkelr­eus Amazon heeft in het tweede kwartaal flink geprofitee­rd van de vele onlineshop­pers tijdens de vele coronalock­downs in de wereld. Er was sprake van een soort online stormloop, omdat consumente­n massaal probeerden om boodschapp­en doen in fysieke winkels te mijden. De kwartaalom­zet van Amazon steeg met 40 procent vergeleken met een jaar eerder tot bijna 89 miljard dollar. De webwinkelg­igant verdubbeld­e daarnaast zijn nettowinst tot 5,2 miljard dollar. Ook voor een groot en snelgroeie­nd bedrijf als Amazon zijn dit opmerkelij­ke cijfers.

Topman Jeff Bezos spreekt van „opnieuw een hoogst ongebruike­lijk kwartaal”. Hij benadrukt dat Amazon ook meer dan 4 miljard dollar aan extra kosten heeft gemaakt om zijn werknemers te beschermen tegen het virus. Sinds maart heeft de ondernemin­g al meer dan 175.000 nieuwe banen gecreëerd om de distributi­e van alle pakketjes in goede banen te leiden.

Het gaat veelal om tijdelijke banen, maar Bezos geeft aan dat Amazon eraan werkt om 125.000 van die nieuwe medewerker­s in vaste posities te behouden. De resultaten van Amazon zijn veel beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Amazon is ook met sterke verwachtin­gen gekomen voor het lopende kwartaal. Daarin denkt het bedrijf op 87 miljard tot 93 miljard dollar omzet uit te komen, aanzienlij­k meer dan de marktvorse­rs voor mogelijk hielden. (De Telegraaf )

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname