Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1674 - Een tornado teistert de stad Utrecht; het schip van de Domkerk stort in waardoor de toren compleet los komt te staan van het koor. Ook de Pietersker­k heeft grote schade.

1944 - Anne Frank schrijft voor het laatst in haar dagboek.

Politiek

1876 - Colorado wordt de 38e staat van de Verenigde Staten.

2006 - Fidel Castro draagt tijdelijk zijn macht over Cuba over aan broer Raúl.

Wetenschap en technologi­e

1793 - De eerste lengte van de meter wordt in Frankrijk wettelijk vastgelegd.

1817 - Giovanni Battista Belzoni bereikt het binnenste van de tempel van Aboe Simbel.

Geboren

1979 - Jason Momoa

Joseph Jason Namakaeha Momoa (Honolulu, 1 augustus 1979) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 2012 genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de fantasyser­ie Game of Thrones. Hijzelf speelde daarin ‘Khal Drogo’. Momoa maakte in 1999 zijn acteerdebu­ut als ‘Jason Ioane’ in de actieserie Baywatch Hawaii. Zijn debuut op het grote scherm volgde in 2004, als Navarro in de filmkomedi­e Johnson Family Vacation. Verder is hij bekend van de film Aquman. Momoa is getrouwd met Lisa Bonet en heeft twee kinderen met haar. Bonet heeft een voorkind met Lenny Kravitz. (Foto: Pinterest)

1987- Taapsee Pannu

Taapsee Pannu (New Delhi, 1 augustus 1987) is een Indiase actrice. Ze was voor haar filmcarriè­re werkzaam als softwarepr­ogrammeur, samen met wat vrienden ontwikkeld­e ze als schoolopdr­acht de app FontSwap die toen een van de eerste in zijn soort was. Haar Bollywood-debuut maakte ze in 2013 met Chashme Baddoor. Ze ruilde haar baan als softwarepr­ogrammeur in voor films en nu is er geen omkijken meer naar, zo claimt ze. Judwaa 2 en Badla zijn bekende films waarin ze heeft gespeeld. (Foto: BookMyShow)

Jason Momoa

Taapsee Pannu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname