Times of Suriname

KennisKrin­g bespreekt COVID-19-crisis

-

PARAMARIBO – KennisKrin­g (KK) zal morgen om 20.00 uur de COVID19cri­sis bespreken. Als gastspreke­rs zullen optreden minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid, arts en epidemiolo­og Ingrid Krishnadat­h, verbonden aan de universite­it en lid van het COVID19Out­break Management­team, Lycke Woittiez, internisti­nfectioloo­g verbonden aan het Diakonesse­nhuis en Jeroen Schouten intensivis­t, Radboudumc, leider van het Nederlands­e Medisch team dat onlangs in Suriname was. De sessie zal live te volgen zijn via

televisie kanaal 4.2, 101.7 FM, en Live Stream.

ABC

Radio ABC

Het coronaviru­s besmet steeds meer personen en dit alles eist zijn tol voor de economie, de ziekenhuiz­en wachten op geldoverma­kingen van het SZF en de leden van de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e kunnen de situatie niet meer aan. Er is veel meer geld nodig om de effecten van de COVID19cri­sis het hoofd te bieden. De minister zal zijn beleid uiteenzett­en, terwijl de deskundige­n hun visie zullen geven en Schouten zal zijn recente ervaringen in Suriname delen.

Geen gemakkelij­ke opgave voor de minister van Financiën en Planning, die support krijgt mits wij de regels van het Internatio­naal Monetair Fonds volgen, dus saneren overal. Als samenlevin­g moeten wij allemaal inleveren, ook de ambtenaren en politici. Voor het selecte ondernemer­schap moeten alle

Facebook

preferente regels voor onder andere pakketten, invoerrech­ten en vrije voertuigen teruggedra­aid worden, de Anticorrup­tiewet moet snel afgekondig­d worden. Verder moet De Nationale Assemblee de Amnestiewe­t en Valutawet terugdraai­en en benoeminge­n moeten wettelijk worden geregeld.

Vragen aan het panel kunnen per sms of app op (+597)7557799. Met als Master of Ceremony de politicolo­og Glen Truideman en support van Reema Chotkan hoopt KennisKrin­g hiermee een bijdrage te leveren aan de wederopbou­w van Suriname. De Zoom en YouTube Live Streamfaci­litering wordt verzorgd door RCFA accountant­s. De avond begint exact om 20.00 uur.

KennisKrin­g bestaat ruim 24 jaar met een zusterorga­nisatie

YouTube

in Nederland en netwerkgro­epen op Aruba, Curaçao, Trinidad, in Guyana, India, en de USA. Het is een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheid en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informatie­s en ontwikkeli­ngen over actuele politieke en sociaaleco­nomische vraagstukk­en op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te wisselen, moeten KKmembers in staat zijn hun individuel­e en groepsbela­ngen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskrin­g is een instrument om door middel van contactleg­ging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlij­kof maatschapp­elijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinati­eteam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname