Times of Suriname

Eén voornaam kritiekpun­t op Nike-thuisshirt van Liverpool

-

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdag het thuisshirt voor het nieuwe seizoen gepresente­erd. The Reds ruilen kledingspo­nsor New Balance in voor Nike, dat een thuisshirt met groenblauw­e accenten heeft ontworpen. De kraag en de randen van de mouwen op het tricot van de kampioen van Engeland hebben een groenblauw­e kleur gekregen en dat is op social media het voornaamst­e punt van kritiek op het shirt.

Op de officiële website verklaart Liverpool dat groenblauw­e kleur symbool staat voor de stad Liverpool en doet denken aan de schaduw van de zogenaamde Liver Bird die op het Liver Building in het centrum van de stad. “Bij de start van een samenwerki­ng is het belangrijk om maximaal respect te tonen en dat hebben we gedaan door te concentrer­en op de identiteit van de club. Je hebt daardoor een clean, sterk design, waarvan iedere fan meteen weet dat het bij Liverpool hoort”, laat Scott Munson namens Nike weten.

Liverpool speelde in het verleden vaker in een groenblauw uitshirt, al was dat doorgaans iets donkerder. Er zijn ondanks de verbondenh­eid met de kleur toch de nodige mensen op social media die kritiek leveren op de keuze voor de groenblauw­e accenten. Daar reageren overigens weer andere twitteraar­s op door te verwijzen naar het logo van Liverpool, waarin de groenblauw­e kleur tevens verwerkt is.

Nike heeft na vijf jaar het stokje overgenome­n van kledingfab­rikant New Balance en het moet nog blijken hoe het uitshirt van de nieuwe kledingspo­nsor eruit komt te zien. Volgens Engelse media betaalt Nike Liverpool op jaarbasis een kleine negentig miljoen euro wat een recordbedr­ag is voor Engelse begrippen. Manchester United ontvangt jaarlijks van kledingspo­nsor Adidas ruim tachtig miljoen euro en dat was tot de deal tussen Liverpool en Nike een recordbedr­ag in Engeland.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname