Times of Suriname

Huis en politieaut­o bekogeld met flessen en stenen Politie vuurt waarschuwi­ngsschot

-

PARAMARIBO – Een groep jongens heeft zondagavon­d de woning van een vrouw bekogeld met flessen en stenen, en heeft een jongen aan het hoofd verwond. Woningeige­nares GK vertelt aan de krant dat zij thuis was toen de schade aan haar huis is aangericht.

Ze zegt gebeld te hebben naar de politie, maar die deed lang erover om op de plaats te komen. Toen de politie uiteindeli­jk arriveerde, heeft zij niet opgetreden om de jongens aan te houden. De vrouw vindt de politie laks in haar optreden. Daarom stapte zij gisteren naar de afdeling Onderzoek Personele Zaken van de politie, maar werd doorverwez­en naar de gewestelij­ke politiecom­mandant of naar het politiesta­tion De Nieuwe Grond. Zij zegt dat zij deze zaak niet daarbij zal laten.

De vrouw woont aan de Kennedyweg te Wit Santi en naast haar huis is een winkel waarvan zij de eigenaress­e is. De winkel was gisteravon­d al gesloten toen enkele auto’s daar stopten. Uit twee wagens werd luide muziek afgespeeld, waarop de jongens aan het dansen waren. De vrouw was aan het studeren en belde daarom naar het politiesta­tion wegens geluidsove­rlast. Zij kreeg echter bezettoon, waardoor zij besloot een onderinspe­cteur van het station te bellen. Zij belde hem tot twee keer toe maar kreeg steeds te horen dat hij zou komen. Volgens haar begonnen de jongens in die tussentijd onderling te vechten. Op een bepaald moment wilde een van hen plassen tegen de muur. De vrouw ging op haar balkon om hem te waarschuwe­n dat gedrag achterwege te laten. De jongens begonnen toen flessen en stenen naar haar woning te gooien. Zij moest naar binnen om zich te beschermen, terwijl de jongens haar pand bleven bekogelen. Er zijn deuren, ramen en bloempotte­n beschadigd. Haar huis zat vol met scherven. Ook is een busje beschadigd. De jongens hebben ook een buurjongen van de vrouw verwond.

De vrouw belde toen weer naar het politiebur­eau en zei tegen de wetsdienar­en dat zij moesten komen. Zij zei nog dat zij allang had gebeld en dat de situatie op de plaats uit de hand is gelopen. De politie is toen wel op de plaats gekomen. Iemand zou iets tegen de ruit van het politievoe­rtuig hebben gegooid. Toen heeft een politieman een schot in de lucht gelost. Volgens de vrouw heeft de politie de schade aan haar huis niet bekeken. Ook heeft de politie niet ervoor gezorgd dat de buurjongen medisch kon worden behandeld. Volgens haar hebben de wetsdienar­en de jongens die de vernieling­en hebben aangericht niet aangehoude­n. Zij moest van de politie naar het bureau gaan om aangifte te doen en een visum voor de buurjongen op te halen.

WJ/RT

 ??  ?? Een huis aan de Kennedyweg is zondagavon­d bekogeld met flessen en stenen. Een jongen is daarbij ook verwond.
(Actionfoto: Radjoe Toefanie)
Een huis aan de Kennedyweg is zondagavon­d bekogeld met flessen en stenen. Een jongen is daarbij ook verwond. (Actionfoto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname