Times of Suriname

Personeel Diakonesse­nhuis en SVZ nog steeds niet uitbetaald

-

PARAMARIBO - Het personeel van het Diakonesse­nhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) had tot en met gisteren nog niet ontvangen. Robby Naarendorp, bondsvoorz­itter bij beide ziekenhuiz­en, zegt teleurgest­eld te zijn dat de werknemers nog langer op hun geld moeten wachten.

Het stoort hem behoorlijk dat er beloofd was dat op 3 augustus het salaris en vakantiege­ld uitbetaald zouden worden aan het personeel van de ziekeninst­ellingen. “Het is al 3 augustus en de mensen hebben hun geld nog niet. Wat moet ik de mensen nu zeggen als voorzitter. De vorige week heb ik erger kunnen voorkomen. Maar als de mensen nu eerder van het werk willen gaan, kan ik hen niet kwalijk nemen”, haalt Naarendorp aan. Behalve aan deze twee ziekenhuiz­en, moet er aan het personeel van de Stichting Regionale Gezondheid­sdienst vakantiege­ld uitbetaald worden.

Het laat uitbetalen aan het personeel van de ziekenhuiz­en blijkt een gewoonte te worden. Vorige week trokken de directeure­n van deze instelling­en wederom aan de bel, omdat het uitbetalen van salarissen niet kon geschieden. Het Staatsziek­enfonds (SZF) bleek het verschuldi­gde bedrag aan de ziekenhuiz­en niet te hebben betaald, met als gevolg dat de uitbetalin­g van het salaris en vakantiege­ld voor onder andere het Diakonesse­nhuis, SVZ, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en ’s Lands Hospitaal in gevaar kwam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname