Times of Suriname

Ingezonden De solidarite­itsheffing daadwerkel­ijk solidair?

-

Onlangs heeft de nieuwe regering aangekondi­gd een solidarite­itsheffing in te voeren om de zeer precaire staat waarin de financiële huishoudin­g van Suriname verkeert, enigszins op te vangen. Het doel van deze solidarite­itsheffing is om de problemen met de betrekking tot de financieri­ng van het begrotings­tekort onder controle te krijgen. Aangezien de overheid onder andere afhankelij­k is van inkomsten uit de belastinge­n, is ervoor gekozen om middels een solidarite­itsheffing inkomsten van de Staat te verhogen voor een bepaalde periode. Het idee is dat de hogere inkomens extra belastinge­n betalen voor de periode van 1 september 2020 tot 1 januari 2022.

In de solidarite­itsheffing worden, onder andere de loontrekke­rs die in de hoogste twee belastings­chijven vallen voor genoemde periode extra belast en wel met 10 procent per loonbelast­ingschijf. Daarnaast zullen lichamen ook voor deze periode 10 procent extra aan Inkomstenb­elasting betalen.

Maar is de perceptie van ‘hogere inkomens betalen de zwaarste lasten’ met deze solidarite­itsheffing wel correct? Momenteel valt een werknemer met een bruto maandsalar­is van circa SRD 2.000 reeds in de derde loonbelast­ingschijf, de schijf van met een belastingt­arief van 28 procent. Door invoering van de solidarite­itsheffing zal deze groep werknemers in de derde loonbelast­ingschijf dus 38 procent loonbelast­ing gaan betalen tijdens de genoemde periode. Maar niet alleen werknemers, maar ook eenmanszak­en en kleine ondernemer­s zullen de solidarite­itsheffing meebetalen. Zo zullen tevens kleine rechtspers­onen/lichamen, die in de huidige situatie het hoofd moeilijk boven water kunnen houden, in plaats van het vast tarief van 36 procent aan inkomstenb­elasting, een vast tarief van 46 procent gaan betalen. Is het rechtvaard­ig dat deze belastingp­lichtigen onder de groep van hoge inkomens worden geschaard?

In de ontwerpwet zullen meerdere zaken meegenomen moeten worden en mijns inziens kan niet slechts worden volstaan met het oprekken van de belastingt­arieven.

Om te voorkomen dat lage inkomens tevens de solidarite­itsheffing moeten gaan betalen, zal bijvoorbee­ld:

1. Een inflatieco­rrectie op de belastings­chijven moeten plaatsvind­en. De laatste inflatieco­rrectie op de loon- en inkomstenb­elastingsc­hijven dateert uit het jaar 2011. Het doel hiervan moet zijn om de lage inkomens buiten de solidarite­itsheffing te houden, waardoor daadwerkel­ijk de hoge inkomens de zwaarste lasten betalen;

2. Aan de andere kant kan ook gekeken worden naar de mogelijkhe­id om desnoods de belastingv­rije som, die momenteel SRD 220,50 per maand bedraagt, op te rekken naar een belastingv­rije som die minimaal gelijk is aan het minimum uurloon (SRD 8,40 per uur). Dit zou betekenen dat een belastingp­lichtige die per maand bruto SRD 1.450 verdient, geen belasting hoeft te betalen;

3.

Daarnaast kan de overheid de belastingp­lichtigen die doorgaans aan hun belastingv­erplichtin­g voldoen, ook tegemoetko­men door op de diverse persoonlij­ke aftrekpost­en die de Wet Inkomstenb­elasting 1922 biedt, een eventuele inflatieco­rrectie toe te passen. Bijvoorbee­ld: momenteel kan de hypotheekr­ente voor een eigen woning van maximaal SRD 125 duizend in aftrek worden gebracht. In de huidige economisch­e situatie is het niet haalbaar om voor een bedrag SRD 125 duizend een degelijke eigen woning te bouwen. Deze bedragen zijn achterhaal­d; 4. Ook dient mijns inziens een verder onderschei­d te worden gemaakt in belastingp­lichtige lichamen. Welke lichamen worden als klein beschouwd en welke hoeven niet de solidarite­itsheffing te betalen?

Een solidarite­itsheffing is een hele goede optie, indien daadwerkel­ijk de hogere inkomens de zwaarste lasten betalen. Echter, op basis van de huidige wetgeving en de ontwerpwet voor de invoering van de solidarite­itsheffing, zullen niet slechts de hogere inkomens de zwaarste lasten betalen, maar zal iedere belastingp­lichtige de solidarite­itsheffing betalen.

Namens,

Farousha I. Rellum MSc. CTA Chartered Tax Adviser/ Managing Director

Rellum & Partners N.V.

Voor vragen over dit artikel kunt u contact opnemen via het e-mailadres: farousha@rellumandp­artners.com of op 08840578.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname