Times of Suriname

Echtpaar gehuldigd voor gouden huwelijk

-

WANICA Oeditnarai­n Harangi en Bimlawatie Mahabier hebben zondag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en de familie.

Harangi is geboren op 6 december 1952 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van twaalf kinderen van wie hij het tweede kind is. Hij heeft de uloschool tot en met de tweede klas bezocht. Verder heeft hij slechts een kwartaal de Hulpakte voor onderwijze­r gevolgd. Harangi heeft op verschille­nde plaatsen gewerkt, waaronder bij aannemings­bedrijf Langenberg als truckchauf­feur. Vanaf zijn 22ste jaar heeft hij bij het Ministerie van Onderwijs op verschille­nde afdelingen gewerkt.

Zijn echtgenote Mahabier is geboren op 7 maart 1953 in het district Commewijne. Zij komt uit een gezin van dertien kinderen van wie zij het zesde kind is. Zij heeft de lagere school tot en met de vierde klas bezocht en verliet op haar 9-jarige leeftijd de school, omdat zij thuis de oppas moest doen van haar zusjes en broertjes. Dit heeft zij acht jaar gedaan; zij hielp haar moeder ook in het huishouden. Op haar 17de trad zij in het huwelijkbo­otje en is altijd huisvrouw geweest. Het echtpaar heeft een dochter, vier zonen en acht kleinkinde­ren. De echteliede­n zeggen dat liefde, eerlijkhei­d, geduld en vertrouwen heeft gemaakt dat zij nog zo lang samen zijn.

Districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh bracht de felicitati­es namens president Chandrikap­ersad Santokhi en first lady Melissa Santokhi-Seenacherr­y over aan het echtpaar. De echteliede­n kregen een oorkonde, een bloemstuk en een gesloten enveloppe.

 ??  ?? Oeditnarai­n Harangi en Bimlawatie Mahabier hebben zondag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht
Oeditnarai­n Harangi en Bimlawatie Mahabier hebben zondag het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname