Times of Suriname

Werknemers slachterij Helmond hebben doorgewerk­t met coronaklac­hten

-

HELMOND - Werknemers van slachterij Van Rooi Meat in Helmond hebben gewerkt terwijl sommigen van hen klachten hadden die passen bij een besmetting met het coronaviru­s. Dat vertellen ze aan de NOS.

Volgens de medewerker­s gaat dit om werk dat werd verricht in de afgelopen twee maanden.

De medewerker­s zeggen in gesprek met de NOS dat sommigen de instructie kregen om niet de waarheid te spreken over bepaalde gezondheid­sklachten. Ook zouden medewerker­s van de slachterij in Helmond bang zijn geweest hun baan te verliezen. Wegens die angst meldden sommigen niet dat ze klachten hadden, aldus de NOS.

Naar aanleiding van het onderzoek van de NOS hebben de Veiligheid­sregio BrabantZui­doost en de GGD besloten om per direct nieuwe maatregele­n in te stellen voor de slachterij. Zo worden binnenkort de gezondheid­sverklarin­gen onaangekon­digd gecontrole­erd.

In gesprek met de NOS ontkent de directeur van de slachterij, Marc van Rooij, dat werknemers werden geinstruee­rd om te liegen. “Dit is bij mijn weten niet gebeurd en als we het horen, nemen we maatregele­n. We hebben maar één belang en dat is de fabriek coronavrij houden”, zo zegt hij in gesprek met het medium.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname