Times of Suriname

Provincie Utrecht lanceert druktemoni­tor voor recreanten

-

UTRECHT - Recreanten en toeristen kunnen bij hun bezoek aan de provincie Utrecht voortaan zien hoe druk het is in de recreatieg­ebieden, stadscentr­a en horeca. De provincie heeft daarvoor de website druktemoni­torutrecht.nl online gezet.

Daarop kunnen bezoekers vooraf controlere­n hoe druk het ergens is en waar rustige alternatie­ven beschikbaa­r zijn.

De monitor is ontwikkeld door het Bureau Toerisme

Veluwe Arnhem Nijmegen en in Gelderland sinds eind juni actief. In de populairst­e vakantiere­gio van Nederland wordt de monitor duizenden keren per dag geraadplee­gd. Op mooie dagen is het volgens het toerismebu­reau duidelijk drukker op de monitor. De voorzitter­s van de drie veiligheid­sregio’s in Gelderland zijn zeer tevreden.

De Utrechtse gedeputeer­de Arne Schaddelee zegt met de druktemoni­tor ook te willen bijdragen aan de spreiding van de drukte, “zodat bezoekers veilig kunnen genieten van al het moois dat onze provincie te bieden heeft.” Ook hoopt hij dat toezichtho­uders hierdoor minder vaak hoeven in te grijpen.

Betrokken ondernemer­s, beheerders van natuur- en recreatieg­ebieden, binnensted­en en handhavers houden de informatie op de kaart actueel. Zij geven enkele keren per dag door hoe druk het in hun omgeving is.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname