Times of Suriname

Duizenden studenten willen compensati­e voor collegegel­d

-

AMSTERDAM - Studenten willen geld terug van hun universite­it of hogeschool. Een petitie met die strekking is al door duizenden studenten onderteken­d.

Tijdens de coronacris­is volgden studenten aangepaste colleges online. Ook na de zomervakan­tie worden de meeste colleges op universite­iten en hogeschole­n nog op afstand gegeven, tot onvrede van studenten.

Zij willen een deel van hun collegegel­d terug. Niet alleen voor de afgelopen maanden, ze eisen ook compensati­e voor het komende studiejaar.

Sema Keskin is derdejaars psychologi­estudent in Tilburg en startte de petitie in maart. Inmiddels is die 6000 keer onderteken­d.

Zij zegt dat de online-colleges erg chaotisch verlopen. Ook waren docenten en professore­n onbereikba­ar. “Dat gaf ons veel stress.” Verder kan er slechts beperkt gebruik worden gemaakt van faciliteit­en zoals de bibliothee­k.

Keskin vond de gang van zaken niet acceptabel.

“Waarom betaal ik nog per maand een bedrag collegegel­d?” Toen medestuden­ten haar gelijk gaven, begon ze de petitie. De psychologi­estudent betaalt voor het komende jaar iets meer dan 2100 euro. Zij zou graag zien dat ongeveer een derde van het collegegel­d wordt gecompense­erd. In een reactie zegt het Ministerie van Onderwijs dat er nu geen plannen zijn voor een compensati­e voor het komende jaar. “Na de vakantie is er ook weer meer onderwijs mogelijk”, zegt een woordvoerd­er.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname