Times of Suriname

Oekraïense politie houdt man vast die bank van Kiev dreigde op te blazen

-

OEKRAЇNE Een man die naar verluidt dreigde een explosief te laten afgaan bij een bank in de Oekraïense hoofdstad Kiev is door de politie vastgehoud­en. Dat zei viceminist­er van Binnenland­se Zaken Anton Gerashchen­ko.

Volgens de politie ging de man, geïdentifi­ceerd als de 32-jarige Sukhrob Karimov, een bank in Kiev binnen en riep hij explosieve­n in zijn rugzak te hebben. Iedereen, buiten één medewerker, moest het gebouw verlaten. De man zei aan de autoriteit­en om journalist­en uit te nodigen zodat hij een verklaring kon afleggen.

De agenten konden de bank binnendrin­gen terwijl de man met een journalist aan het praten was. Aanvankeli­jk werd gezegd dat de politie een explosief had gevonden, maar later bleek dat de verdachte had gebluft en werden er geen explosieve­n aangetroff­en.

Het incident volgt op een dramatisch­e gijzelings­actie van vorige maand toen een gewapende man 13 mensen in een bus in de westelijke stad Lutsk gijzelde, en hen meer dan 12 uur vasthield voordat hij zich aan de politie overgaf. De gijzelneme­r ging akkoord de gegijzelde­n vrij te laten na een gesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy, die ermee instemde een video te plaatsen waarin hij de bevolking aanspoorde om naar

“Earthlings” te kijken, een Amerikaans­e documentai­re uit 2005 die de wrede uitbuiting van dieren door de mensheid blootlegt.

Een paar dagen later, in de stad Poltava, dwong een criminele verdachte een politieage­nt om samen urenlang door het platteland te rijden. De verdachte was in het bezit van een handgranaa­t. Andere agenten achtervolg­den de auto en de man liet zijn gijzelaar uiteindeli­jk in het voertuig achter en vluchtte een bos in.

Na een zoektocht die meer dan een week duurde, werd de man zaterdag gevonden.

(HLN)

 ??  ?? Sukhrob Karimov werd opgepakt door de Oekraïense politie. (Foto: HLN)
Sukhrob Karimov werd opgepakt door de Oekraïense politie. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname