Times of Suriname

Amrabat zwaait op bizarre wijze af

-

VOETBAL - Na twee seizoenen op het hoogste niveau daalt Lecce weer af naar de Serie B. De nummer achttien van de Serie A kon zondag een plek stijgen ten koste van Genoa, maar dan moest Lecce winnen van Parma en moest Genoa punten verspelen tegen Hellas Verona. Beide voorwaarde­n werden niet gerealisee­rd: Genoa, de oudste nog actieve club in Italië, won ondanks twee rode kaarten met 3-0, terwijl Lecce met 3-4 onderuit ging. Genoa had zich geen betere start van de allesbesli­ssende zondagavon­d kunnen wensen. I Rossoblù stonden binnen 25 minuten zelf met 2-0 voor, terwijl Lecce op een 0-2 achterstan­d stond. Antonio Sanabria was de gevierde man bij Genoa, met een rake kopbal van dichtbij en een beheerst schot in een één-op-één-situatie met keeper Boris Radunovic. Lecce baalde voor het eerst na een ongelukkig eigen doelpunt van Fabio Lucioni, nadat Hernani de paal trof, en de 0-2 van Parma kwam op naam van Gianluca Caprari vanaf de rand van het strafschop­gebied.

Het uitvallen van aanvoerder Mimmo Criscito in de eerste helft was een smet voor Genoa, maar het scoreverlo­op bleef positief: vlak voor de pauze kwam de thuisploeg op 3-0 via Cristian Romero. De verdediger moest na de pauze echter inrukken na een tweede gele kaart en ook Hellas Verona-trainer Ivan Juric kreeg de rode kaart getoond. Ondertusse­n was Lecce voor de pauze teruggekom­en tot 2-2 tegen Parma door treffers van Antonin Barak en Biagio Meccariell­o, maar na de pauze stond de nummer achttien door toedoen van Andreas Cornelius weer op een achterstan­d.

Genoa hoefde zich echter niet zoveel zorgen te maken om de gebeurteni­ssen in Lecce, zolang het zelf zou winnen. Met een man minder bleef de voorsprong van Genoa intact, terwijl Lecce door een treffer van Roberto Inglese zelfs op een 2-4 achterstan­d kwam. Daarna maakte Gianluca Lapadula er echter wel nog 3-4 van en dat werd de eindstand. Lecce eindigt als achttiende en degradeert evenals Brescia en SPAL naar de Serie B. Overigens kreeg Sofyan Amrabat in zijn allerlaats­te wedstrijd voor Hellas een rode kaart, toen hij in de blessureti­jd zijn hoofd tegen dat van Francesco Cassata drukte na een akkefietje. Ook Cassata moest inrukken. Amrabat speelt volgend seizoen voor Fiorentina en mist de competitie­start van zijn nieuwe club.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname