Times of Suriname

Transfer García naar Barcelona kwestie van tijd

-

VOETBAL - Een transfer van Eric García naar Barcelona is slechts een kwestie van tijd, zo verzekert Sport zondag. De negentienj­arige centrumver­dediger van Manchester City speelde eerder in de jeugdoplei­ding van de Catalanen en moet in de komende twaalf maanden terugkeren op het oude nest, zo klinkt het.

García vertrok in 2017 op zestienjar­ige leeftijd van Barcelona naar Manchester City en debuteerde in het seizoen 2018/2019 in de hoofdmacht van de Engelsen. Deze voetbaljaa­rgang speelde de Spaanse stopper dertien wedstrijde­n in de Premier League, waarvan acht als basisspele­r. Manager Josep Guardiola is een groot bewonderaa­r van zijn landgenoot en zou de komende jaren graag de beschikkin­g over hem blijven houden.

Het contract van García bij Manchester City loopt echter nog maar één seizoen door en voorlopig is de rechtsbeni­ge verdediger niet voornemens zijn toekomst te verbinden aan the Citizens. Sterker nog: García zou volgens Sport deze zomer al willen terugkeren bij

Barcelona, onder meer omdat hij dichter bij zijn familie wil wonen. De Catalaanse topclub ziet op haar beurt wel heil in een terugkeer van García, waardoor een hernieuwde samenwerki­ng in de lijn der verwachtin­g ligt.

Barcelona wil het nieuwe seizoen graag in met vier centrumver­dedigers. Gerard Piqué, en Clément Lenglet zijn zekerheidj­es in de selectie van trainer Quique Setién, terwijl ook Ronald Araújo hoog staat aangeschre­ven.

Samuel Umiti gaat het Camp Nou deze zomer echter vrijwel zeker verlaten, waardoor de behoefte aan een nieuwe verdediger groot is.

(AD)

 ??  ?? De negentienj­arige centrumver­dediger van Manchester City, Eric García, zal terugkeren naar Barcelona. (Foto:AD)
De negentienj­arige centrumver­dediger van Manchester City, Eric García, zal terugkeren naar Barcelona. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname