Times of Suriname

Beleid Dortmund gekraakt vanuit München

-

VOETBAL - Uli Hoeness is niet echt onder de indruk van het transferbe­leid van concurrent Borussia Dortmund. De erevoorzit­ter van Bayern München legt in gesprek met de Frankfurte­r Allgemeine Zeitung uit waarom het beleid van BVB om grote talenten te strikken en hen vervolgens met winst door te verkopen uiteindeli­jk ‘onverstand­ig’ is.

Dortmund heeft in de loop der tijd veel talenten naar het Signal Iduna Park gehaald, zoals bijvoorbee­ld

Jadon Sancho, Erling Braut Haaland en recent Jude Bellingham, die overkwam van Birmingham City. “Als Dortmund een groot talent koopt en hij speelt goed, dan kun je een paar maanden later van iemand binnen of buiten de club horen dat hij uiteindeli­jk verkocht zal worden”, stelt Hoeness vast. “Hoe kan een speler voor honderd procent het DNA van de club in zich opnemen als hij het gevoel heeft dat hij slechts handelswaa­r is? Bij ons werkt het niet zo”, vervolgt hij. “Wij halen een speler voor Bayern München, niet om winst op hem te maken. Elke speler moet het gevoel hebben dat hij voor altijd Bayern is.” De woorden van de Duitser zijn pikant, daar Bayern in het verleden veel spelers bij Dortmund heeft weggeplukt. Onder anderen Mario Götze, Mats Hummels en Robert Lewandowsk­i maakten de overstap.

Hoeness neemt Lewandowsk­i, die zich in 2014 transfervr­ij aansloot bij Der Rekordmeis­ter en in het verleden werd gelinkt aan Real Madrid, als voorbeeld. “Hij kwam twee jaar geleden naar me toe en zei: Herr Hoeness, u moet eens met mijn nieuwe zaakwaarne­mer (Pini Zahavi) gaan praten. Toen zei ik: Dat is goed, op 3 september heb ik weer tijd”, aldus de oud-voetballer, die doelde op het einde van de transferpe­riode en hiermee aangaf dat Bayern absoluut niet wilde meewerken aan een transfer.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname