Times of Suriname

UCI-voorzitter optimistis­ch over doorgaan Tour

-

WIELRENNEN UCIvoorzit­ter David Lappartien­t zag zaterdag in Siena tot zijn grote tevredenhe­id dat de WorldTour succesvol hervat werd met Strade Bianche. De Fransman heeft goede hoop dat de rest van het opgeschove­n seizoen en vooral de Tour de France ook afgewerkt kan worden.

“Ik blijf optimistis­ch over het doorgaan van de Tour”, zegt Lappartien­t tegen Cyclingnew­s. “Natuurlijk zullen er altijd risico’s zijn. Er zou een uitbraak in Nice (waar de Tour start op 29 augustus, red.) kunnen zijn en een snelle tweede golf kunnen komen. Ik volg dat op de voet samen met de organisati­e en op dit moment ben ik optimistis­ch.”

Hoewel er afgelopen maand hier en daar al wat gekoerst werd, reed een groot deel van het profpeloto­n afgelopen week zijn eerste wedstrijd sinds de coronacris­is, in Spanje bij de Ronde van Burgos, in Italië bij Strade Bianche of in Frankrijk bij de Route d’Occitanie.

Bij al die koersen gold het strikte coronaprot­ocol van de UCI en de wedstrijde­n konden afgewerkt worden, maar helemaal vlekkeloos ging het niet.

Lappartien­t is vooral blij dat er na een pauze van een kleine vijf maanden weer gekoerst kan worden. “En laten we hopen dat het de komende drie maanden ook gewoon door kan gaan, want dat is van cruciaal belang voor het wielrennen.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname