Times of Suriname

Dit kondigt Samsung vermoedeli­jk op 5 augustus aan

-

VS - Op woensdag 5 augustus kondigt Samsung zijn nieuwe smartphone­s en andere gadgets aan. We zetten de verwachtin­gen op een rij. Samsung heeft officieel nog niks bekendgema­akt over de geplande producten. Het bedrijf heeft enkel een livestream aangekondi­gd voor 5 augustus om 16.00 uur Nederlands­e tijd, met de belofte dat er nieuwe Galaxyappa­raten aan bod komen. De afgelopen maanden is echter veel over de plannen uitgelekt. De telefoonma­ker staat erom bekend rond deze tijd zijn Galaxy Notereeks van een update te voorzien. Daarnaast zijn er geruchten over veel andere producten, die in dit stuk op een rij zijn gezet. Centraal bij het evenement staat vermoedeli­jk de Galaxy Note 20, een nieuwe smartphone die met drie schermgroo­ttes verkocht zou worden. Het kleinste model is 6,7 inch groot, terwijl het grootste exemplaar 6,9 inch aan schermruim­te biedt. De grote variant heeft ook hogere specificat­ies, zoals een betere camera met 108 megapixels­ensor. De twee kleinere moeten het doen met 64 megapixel. Alle drie de toestellen worden bovendien geleverd met een speciale stylus. Het toestel zal vermoedeli­jk ook 5G ondersteun­en.

De Galaxy Z Fold 2 is de vermoedeli­jke opvolger van de Galaxy Foldopvouw­telefoon die Samsung vorig jaar presenteer­de. Hij kan net als dit toestel worden opengevouw­en tot een kleine tablet, die dichtgekla­pt in een broekzak past. De Fold 2 is op een paar kleine punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het scherm aan de buitenkant is bijvoorbee­ld veel groter, waardoor hij dichtgevou­wen als telefoon kan worden gebruikt. Daarnaast is de interne hardware verbeterd met onder andere een snellere Snapdragon 865process­or. Volgens bronnen staan er twee nieuwe modellen in Samsungs tabletlijn gepland, die beide worden verkocht onder de naam Galaxy Tab S7. De kleinste variant heeft een scherm van 11 inch, terwijl de grotere 12,4 inch groot is. Daarmee concurrere­n ze met bijvoorbee­ld de iPads Pro van Apple.

De tablet zou grotendeel­s op de vorige Tab S6 lijken, met vooral verbeterin­gen aan de binnenkant. De gebruikeli­jke stylus zou wederom met de tablet worden meegelever­d. Daarnaast heeft hij een oledscherm met een hoog contrast. Een snellader van 45 watt voorziet hem mogelijk snel van stroom en achterop zou een dubbele camera zitten. Het toestel zal hoogstwaar­schijnlijk werken op het 5Gnetwerk. Volgens bronnen wordt de officiële naam van de telefoon ook ‘Galaxy Z Fold 2 5G’.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname