Times of Suriname

Lockdown gewaarschu­wd

-

PARAMARIBO - De politie van het bureau Geyersvlij­t heeft maandagnac­ht opgetreden tegen lockdown-overtreder­s. Tijdens surveillan­ce bleken twee barexploit­anten en twee worstverko­pers na negen uur ’s avonds nog bezig te zijn met het verkopen van drank en worst.

Deze ondernemer­s werden ernstig aangesprok­en en opgedragen hun activiteit­en gelijk te stoppen. Ten overvloede heeft de politie zowel de ondernemer­s als de klanten erop gewezen dat zij tegen de COVID19-maatregele­n handelden.

Op zijn website zegt het Korps Politie Suriname: “Zoals aangegeven door de president geldt de lockdown van negen uur ’s avonds tot vijf uur ’s ochtends. Het leeuwendee­l van de burgerij houdt zich aan de lockdownma­atregelen, maar helaas zijn er nog veel mensen die deze overtreden.”

De politie doet in het bijzonder een beroep op winkeliers en andere ondernemer­s om hun activiteit­en tenminste 1 uur voordat de lockdown ingaat, te stoppen. Dit zal zeker ertoe bijdragen dat burgers niet zullen blijven hangen op straat.

“De politie zal erop blijven toezien dat de COVID19-maatregele­n worden nageleefd, conform de instructie­s haar gegeven door de daartoe bevoegde autoriteit­en. Dit neemt niet weg dat voor wat de COVID19-pandemie betreft iedereen in Suriname met een gezond verstand, moet beseffen dat zij een eigen verantwoor­delijkheid heeft om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt in ons land.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname