Times of Suriname

Bijna 150 politieman­nen voor beveiligin­g regering

-

PARAMARIBO - Bijna 150 politieman­nen zijn gemuteerd om als beveiligin­g van de nieuwe regering te dienen. Korpschef Roberto Prade geeft aan dat met de ophanden zijnde mutaties erbij het aantal wel zal komen rond de 150 politieamb­tenaren. Volgens hem is een deel van de wetsdienar­en reeds jaren uitgeleend. “Het legt wel een druk op het Korps Politie Suriname, dat reeds onderbezet is, maar het is een deel van de taken”, aldus Prade.

De krant verneemt dat de politieman­nen van diverse ressorten en afdelingen gemuteerd zijn om ingezet te worden voor de beveiligin­g van de president, vicepresid­ent en ministers.

Bronnen zeggen aan de krant dat de vele mutaties echter ervoor kunnen zorgen dat bepaalde posten onderbeman­d zullen worden, waardoor het politiewer­k ietwat bemoeilijk­t kan worden.

Het bevreemdt hen verder dat voor de regering wel politieman­nen worden ingezet voor de beveiligin­g, terwijl bij de rechterlij­ke macht juist werd aangegeven dat de politieman­nen als beveiligin­g weggehaald zouden worden, en dat leden van de Beveiligin­g- en Bijstandsd­ienst (BBS) ingezet zouden worden.

Er zijn bovendien nog steeds leden van het Openbaar Ministerie die geen beveiligin­g of adequate beveiligin­g hebben.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname