Times of Suriname

Voormalige secretares­se Financiën perplex

-

PARAMARIBO - Joan Pahlad, voormalige secretares­se op het Ministerie van Financiën, betreurt de berichten die de afgelopen weken over haar zijn gepublicee­rd. Zij zou op Schiphol staande zijn gehouden en teruggestu­urd naar Suriname, omdat zij vluchtende zou zijn. “Allemaal onzin”, zegt Pahlad.

Op 25 juli is Pahlad samen met haar echtgenoot, die medisch moet worden onderzocht, vertrokken naar Nederland. Dit vertrek vond plaats toen alle medische zaken in Nederland en ook de reiszaken in orde zijn gemaakt. Bij aankomst in Nederland bleek voor hen echter een inreisverb­od te gelden vanwege

COVID-19, hoewel beide personen in het bezit zijn van een geldig visum. Bovendien was er ook geen uitzonderi­ng mogelijk op de reisbeperk­ing voor de categorie reizigers waartoe zij behoorden.

Voor de terugreis hebben zij twee nieuwe vliegticke­ts gekocht en in afwachting van deze terugreis hebben ze deze periode op eigen kosten in een hotel op Schiphol doorgebrac­ht. “Ik ben niet weggeslope­n of gevlucht. Op beide luchthaven­s was vooraf op eigen verzoek medische begeleidin­g voor mijn echtgenoot in orde gemaakt. Dat doe je niet als je in het geniep bezig bent.”

Pahlad is feitelijk in dienst van de Centrale Bank van Suriname, maar was uitgeleend aan het Ministerie van Financiën voor de periode dat Gillmore Hoefdraad minister was. Momenteel zitten zij en haar man in quarantain­e als onderdeel van de voorschrif­ten voor reizigers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname