Times of Suriname

Commissie Oneigenlij­k Gebruik Publieke Goederen geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO - President Chandrikap­ersad Santokhi heeft de commissie Oneigenlij­ke Gebruik Publieke Goederen geïnstalle­erd. Deze commissie heeft ondermeer als taak inventaris­atie te plegen van de aangetroff­en situatie bij de machtsover­dracht. Er moet een inventaris­atie komen van de aangekocht­e goederen ten behoeve van de Staat en of semioverhe­idsinstell­ingen en of parastatal­e ondernemin­gen, evenals het gebruik en de fysieke aanwezighe­id van goederen.

Arun Hardien, voorzitter van deze commissie, zegt in een persberich­t dat er een integrale inventaris­atie van diverse publieke goederen zal plaatsvind­en om de status daarvan in kaart te brengen. De commissie zal de regering van adviezen voorzien ten aanzien van de status van deze goederen, stelt de voorzitter. Hardien gaf verder aan, dat nagegaan zal worden waar en welke objecten aangehuurd zijn en wat de status daarvan is. Een andere opdracht voor deze werkgroep is een inventaris­atie maken van de aangekocht­e, gehuurde en verkochte voertuigen ten behoeve van de Staat en of semioverhe­idsinstell­ingen en of parastatal­e ondernemin­gen.

De commissie krijgt een jaar om de werkzaamhe­den af te ronden, stelt de voorzitter die ook aangaf dat president Santokhi spoedig uitkijkt naar het eerste advies van deze werkgroep. Hardien gaf aan dat het instellen van deze Presidenti­ële Commissie van belang is om een duidelijk beeld te hebben van de status van alle goederen die door de overheid zijn aangeschaf­t, aangezien de samenlevin­g daar recht op heeft. De commissie werd op gisteren op het presidenti­eel paleis door het staatshoof­d geïnstalle­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname