Times of Suriname

Beraad personeel Ashiana opgeschort

-

PARAMARIBO - Het beraad van het personeel van Huize Ashiana is opgeschort. Dit bevestigt Jan Aviankoi, secretaris van de bond bij Huize Ashiana. Hij legt uit dat er rekening is gehouden met de status van het bejaardenh­uis als zorginstel­ling.

Hij vertelt dat de bond maandag een gesprek had met de minister, directeur en staf van Volksgezon­dheid. Hierbij heeft het bestuur kennisgema­akt, maar er zijn ook brandende zaken besproken. Zo heeft de bond vraagstukk­en zoals COVID-19-protocolle­n, gezonde communicat­ie en de zaak van de beschikkin­gen die volgens de directeur van Huize Ashiana geretourne­erd moesten worden, op het bord van de minister gelegd. De secretaris zegt dat de gesprekken zeer vruchtbaar zijn geweest en dat onduidelij­kheden en miscommuni­catie uit de wereld zijn geholpen.

Hij vertelt dat partijen maandag weer bijeen komen om zaken in de diepte te bespreken, uit te werken om zo middels overleg zaken die spelen onder het personeel aan te pakken. Naar zeggen van de secretaris heeft het overleg met de minister in ieder geval ervoor gezorgd, dat de rust onder het personeel is teruggekee­rd.

Aviankoi deelt mee dat de mensen aan wie was meegedeeld dat ze voorlopig niet aan het werk hoeven te gaan normaal aan het werk zijn. “Beschikkin­gen zijn niet ingetrokke­n of geretourne­erd”, aldus de secretaris.

Het personeel van Huize Ashiana was ongeveer drie weken in beraad, omdat het van mening was dat er niet voldoende maatregele­n getroffen waren door de directie met betrekking tot COVID-19.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname