Times of Suriname

Regeringsp­artij VVD wil nieuwe impuls geven aan handelsrel­atie Nederland en Suriname

-

AMSTERDAM - De Volksparti­j voor Vrijheid en Democratie (VVD) ziet graag dat Nederland en Suriname de handelsrel­atie een nieuwe impuls geven. Naast een gezamenlij­ke taal delen beide landen een geschieden­is en Surinaams-Nederlands­e gemeenscha­p, reageert Tweede Kamerlid Arne Weverling van regeringsc­oalitie VVD op vragen van (DP). “Dat biedt veel kansen bij het versterken van de handelsbet­rekkingen.”

Diaspora Persbureau

Weverling heeft onlangs Kamervrage­n gesteld aan Sigrid Kaag, minister voor Buitenland­se Handel en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking. “Welke mogelijkhe­den ziet u op korte en langere termijn om de handelsbet­rekkingen tussen Nederland en Suriname te verbeteren en om de relatie tussen Surinaamse en Nederlands­e ondernemin­gen te versterken?” wil het Kamerlid onder meer weten.

Het VVD-parlements­lid zegt aan Diaspora Persbureau: “Nederland kan hieraan bijdragen door bijvoorbee­ld Surinaamse Nederlande­rs die overwegen om in Suriname te investeren, goed te informeren en te begeleiden. Ook kan met Suriname kennis worden gedeeld over hoe het ondernemer­sklimaat verder versterkt zou kunnen worden. Uiteindeli­jk moet het doel zijn een gelijkwaar­dige handelsrel­atie, waar beide landen veel profijt van hebben.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname