Times of Suriname

Rotterdamm­er krijgt 14 jaar cel voor uitbuiten en doden van man in 1991

-

ROTTERDAM - Een 73-jarige man uit Rotterdam heeft gisteren veertien jaar cel opgelegd gekregen voor het uitbuiten en doden van Aziz Muhammad in 1991. Hij kon vorig jaar opgepakt worden, nadat met nieuwe technieken zijn DNA was aangetroff­en op het touw waarmee het slachtoffe­r zat vastgebond­en.

Muhammad ging in 1998 een schijnhuwe­lijk aan met de huisgenote van de veroordeel­de. De Pakistaan deed dit om een verblijfsv­ergunning in Nederland te krijgen en op deze manier zijn vrouw en vijf kinderen, die waren achtergebl­even, een beter leven te geven.

De rechtbank stelt vast dat de man is uitgebuit door de veroordeel­de en diens huisgenote. “Op het leven van het slachtoffe­r waren twee levensverz­ekeringen van (rond de) 100.000 gulden afgesloten. Kort voor de dood van het slachtoffe­r heeft de verdachte een verzoek ingediend om hem enig begunstigd­e van een van deze levensverz­ekeringen te maken.”

Geld was volgens de rechters dan ook het motief om Muhammad op 7 of 8 september 1991 om het leven te brengen. Hij is tegen zijn lichaam geslagen en gestompt en vervolgens vastgebond­en in de achterbak van zijn auto gelegd. Een voorbijgan­ger trof hem hier op 8 september 1991 aan.

De huisgenote van de man, met wie Muhammad het schijnhuwe­lijk had gesloten, is al overleden. Ze is destijds wel opgepakt, maar er was onvoldoend­e bewijs om haar te veroordele­n. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname