Times of Suriname

Veel schade en minstens zes doden in VS door tropische storm Isaias

-

VS - De orkaan Isaias heeft minstens zes levens geeist in de Verenigde Staten. Inmiddels is Isaias afgezwakt tot een tropische storm.

Isaias kwam aan land in het zuiden van de Amerikaans­e staat North Carolina en trok vervolgens langs de oostkust noordwaart­s richting onder meer de staten New Jersey en New York.

In North Carolina overleden twee bewoners van een woonwagenk­amp door een tornado die het hele kamp verwoestte.

Drie personen kwamen om het leven door omgevallen bomen. Ook werd er iemand meegetrokk­en door een overstromi­ng. In New York overleed iemand doordat een boom op een auto viel.

Meerdere mensen waren tijdelijk vermist.

De orkaan zwakte boven land af tot een tropische storm. Toch veroorzaak­te Isaias nog steeds veel schade. Ongeveer 2,8 miljoen huizen en bedrijven van North Carolina tot New York kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten. Dinsdagmid­dag zaten volgens Roy Cooper, de gouverneur van North Carolina, nog 172 duizend huizen in de staat zonder stroom.

In de staat New York werden coronatest­locaties uit voorzorg tijdelijk gesloten.

Inmiddels heeft Isaias de VS verlaten en trekt de storm over het zuiden van Canada. Cooper meldt dat de Amerikaans­e president Donald Trump zijn hulp heeft aangeboden. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname